ASLO marit, analize de sange in Reumatismul Articular Acut

Reumatismul articular acut afecteaza in special grupa de varsta 5-15 ani, si se datoreaza unei infectii cu streptococ beta hemolitic A, care este situata initial in faringe, iar pe fondul unei susceptibilitati genetice stimuleaza puternic imunitatea. Aceasta prin intermediul anticorpilor  impotriva streptococului ataca propriul organism (articulatii, inima, piele, vase mici) determinand aparitia simptomelor specifice.

ASLO semnifica titrul anticorpilor anti-streptolizin O produsa de streptococ.

Ce trebuie stiut despre ASLO:

 • Valoarea normala este mai mica decat 200 UTodd.
 • Aslo marit se poate intalni din saptamana a doua, a treia dupa debutul infectiei faringiene, are valori maxime in saptamana a 5-a si poate ramane crescut 9 luni.
 • Reprezinta un marker al infectiei streptococice recente, sustine dar nu pune diagnosticul de reumatism articular acut.
 • Antibioticele determina cresterea valorilor aslo, iar corticoterapia (preparate ca prednisonul) determina rapid scaderea si normalizarea unui aslo mare.
 • Pot sa apara valori mari ale aslo in gamapatii monoclonale (mielom multiplu, macroglobulinemia Waldensrom) sau hiperlipemii (cresterea colesterolului, a fractiilor sale si/sau trigliceridelor) de diferite cauze. Aceste rezultate se numesc rezultate fals pozitive.

Alte analize necesare in reumatismul articular sunt:

1. exudatul faringian care confirma prezenta streptococului in faringe.

2. probe inflamatorii:

 • VSH este marit la valori 50-70 mm/h (scade la normal dupa trecerea puseului reumatic);
 • Alfa 2 globulina are valori crescute, fibrinogenul prezinta valori mari  (in timpul inflamatiei se elibereaza din tesutul conjunctiv);
 • Proteina C reactiva crescuta (valori normale 0,1-1,5 mg%) .


Urmareste noutatile despre acest subiect:

11 Comentarii

 1. oana miron

  Copilul meu de 6 ani are aslo 800 , si foarte mari dureri de maini si picioare . Azi a facut prima injectie cu moldamin , 🙁 Ma sfatuieste cineva ce sa fac ?, va roggg imi este foarte frica !! Multumesc ..

  • nicu

   cred cel mai bine sa sai penicilina 7 zile si apoi sa continui cu moldamin

  • Simona

   Mergeti cu copilul la terapie Bowen. Va zic din experienta mea de terapeut cu caz asemanator..am analizele pacientului in varsta de 8 ani care dovedesc scaderea cu 200 unitati a analizei ASLO la 2 luni dupa inceperea terapiei.

 2. vic

  Fiica mea, care are 14 ani, are un ASLO marit de un an jumate. Valorile au variat intre 700 si 400. Acum, dupa 3 luni de moldamin are tot valoarea 400. Exsudatul faringian este bun, VSH si celelalte analize la fel dar din cand in cand spune ca o dor picioarele sau incheieturile mainilor. Exista un tratament anume pentru a ajunge la valori normale ale ASLO si pentru a nu mai recidiva? Am auzit de STREPTOCOCCINUM. Stiti ceva despre el sau despre alt tratament, eventual statiune balneo?

 3. marius

  Buna ziua,

  Am si eu o problema in sensu ca toate analizele is bune dar ASLO e 800.Ce e de facut?am facut moldamin dar nu a scazut.Dureri de spate am umpic dimineata si cand stau mai mult aplecat.Va multumesc

 4. lucian

  am dureri de oase, ma dor pana si degetele de la maini si picioare, transpir mult, si ma doare inima, imi bate in gat, ma sperii foarte usor si bate rau.
  am avut o infectie in gat care a recidivat de multe ori, de atunci au trecut 10 ani dar ma simt din ce in ce mai rau.

  ce analiza ar trb sa fac? ca sa determin daca am vre-un streptococ .
  Va rog ajutati-ma cu un sfat , cine poate , unde , sa descopere daca am reumatism infectios.

  • bendo

   te sfatuiesc sa mergi la medicul de familie. iti va face o trimitere la un medic specialist daca e cazul.

 5. monik

  va rog vreau si eu sa stiu aslo este de 237,2, iar vsh 6mm vsh la 2 ore 12mm eu sunt operata am doua valve ce trebuie sa fac in cazul acesta de la ce sa marit aslo ca in luna a 5 am avut doar 155 valoare normala

  • bendo

   precum scrie si in articol, ASLO poate creste in: infectii faringiene, administrare de antibiotice, corticoterapie, in cresteri ale colesterolului.

   • ramo

    Buna ziua. De 2 ani si ceva fac moldamine si isi revine dar cand le intrerup mai mult de trei luni revine la loc si trebuie sa incep iarasi tratamentul ce ar trebui sa fac?

    • Flory

     Am si eu aceleasi probleme de la streotococ betahemolitic gruoa A si fac moldamin de 2 ani, dar analizele nu sunt ok. Daca cineva vrea sa vorbim despre aceasta problema astept un reply la mesaj. Va doresc multa sanatate tuturor.

Pune o intrebare: