logo bendo.ro
Pune Intrebare | Despre | Contact


Dragostea si hormonii sai – testosteron, feromoni, endorfine

A defini brut indragostitul trebuie sa ne referim inainte de toate la atractia fizica si sexuala. Fara aceste ingrediente nu ne putem numi indragostiti.

In spatele acestei atractii stau 3 tipuri de hormoni:

  • Testosteronul. Cunoscut ca si hormon sexual masculin este bineinteles intalnit si la femei sub forma de precursori si cantitati mai mici. Ce e interesant de stiut e ca testosteronul creste libidoul, apetitul si atractia noastra sexuala. Fiindca secreta mai mult testosteron barbatii au o viata sexuala mai activa decat a femeii. Poate ca stiind asta nu e gresit sa afirmam ca  femeia perfecta (sexual potrivita) e pe jumatate barbat.
  • Feromonii-substante chimice mirositoare specifice care compatibile la 2 oameni stimuleaza atractia fizica si sexuala intre acestia. Desi de multe ori neperceputi constient ei exista, la fel ca la animale, si sunt secretati de pielea de la subrat, din jurul mameloanelor si  din zona abdominala.
  • Endorfina cheie – feniletilamina – secretata de creier produce excitatie si euforie in prezenta persoanei iubite. Ca orice endorfina produce dependenta. Asa ca ne vom dori mereu sa fim aproape de persoana iubita. As spune ca ea e ‘lipiciul’ care da rezistenta unei iubiri.

Vreti sa primiti noutatile pe email?


data-matched-content-ui-type="image_sidebyside"

Intreaba

*

*


Incarca imagini cu analize, ECG, Ecografie

Se pot folosi tag-uri html:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>