logo bendo.ro
Pune Intrebare | Despre | Contact


Ginkgo biloba prospect – proprietati, efecte adverse, mod de administrare si contraindicatii

Prospect. Ginkgo biloba este un medicament natural(provine de la un arbore origianar din China) care are ca si efecte ameliorarea circulatiei arteriale la nivelul membrelor (pentru sindroame ischemice ale picioarelor) si creierului. Stimuleaza atat circulatia cerebrala cat si metabolismul energetic celular. Este indicat in tulburarile de circulatie periferica si tulburarile psihocomportamentale ale varstnicilor.

Comprimatele de Ginkgo biloba (in farmacii ca Tanakan, Gingoprim) se administreaza in doze de 40 mg, de 2-3 ori pe zi, in cure de 2-3 luni cu pauze de o luna intre doua cure succesive. In functie de afectiune, si daca nu exista conraindicatii, medicul neurolog poate prelungi tratamentul.

Efecte secundare: Apar destul de rar si in special la varstnici si constau in greata, diaree, durei usoare de cap, anxietate, anorexie, eruptii cutanate. Daca devin deranjante unul din aceste simptome poate fi necesara intreruperea tratamentului si trebuie anuntat medicul.

Contraindicatii: Nu se administreaza preparatele de Ginkgo biloba in timpul tratamentului cu anticoagulante, papaverina, diuretice tiazidice, antidepresive, anticoagulante, antiagregante pachetare, aspirina.


data-matched-content-ui-type="image_sidebyside"

4 Comentarii


Intreaba

*

*


Incarca imagini cu analize, ECG, Ecografie

Se pot folosi tag-uri html:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>