logo bendo.ro
Pune Intrebare | Despre | Contact


Simptome depresie

Simptomele depresiei difera de la o persoana la alta. Simptomele tipice includ sentimentul de tristete, anxietate si/sau deznadejde. Alte sentimente includ: inutilitatea, vina, lipsa de valoare, neajutorare, furie si iritabilitate.

Oamenii care sufera de depresie pot prezenta o pierdere de interes fata de activitatile lor uzuale, oboseala cronica, probleme de concentrare si dificultati cu memoria si in a lua decizii. Tulburari ale somnului pot de asemenea sa apara, cum ar fi: insomnia sau dorinta de a dormi tot timpul. Ganduri suicidare sau incercari de sinucidere apar in destul de multe cazuri.

Durerea cronica poate fi asociata cu depresia. Cele 2 afectiuni sunt interconectate deoarece centrul dispozitiei si centrul perceptiei durerii sunt localizate in aceasi zona a creierului. Atat durerea cronica cat si depresia pot epuiza depozitul de endorfine si alti neurotransmitatori ai organismului.

75% dintre pacientii cu depresie se plang de simptome fizice, in special durere cronica.


data-matched-content-ui-type="image_sidebyside"

5 Comentarii


Intreaba

*

*


Incarca imagini cu analize, ECG, Ecografie

Se pot folosi tag-uri html:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>