logo bendo.ro
Pune Intrebare | Despre | Contact


Usturoiul – tratament naturist hipertensiune, colesterol marit, infectii

Tratamentul cu usturoi.

Usturoiul este cunoscut si folosit ca tratament inca dinainte de Hristos, fiind mentionat si utilizat chiar de Aristotel si Hipocrate.

Usturoiul contine minerale (zinc, cupru, cositor, sulf, seleniu, fier, aluminiu si germaniu) dar si vitamine ca B1, A si C

Proprietati dovedite ale usturoiului:

  • Scade eficient tensiunea arteriala. Primul articol medical care dovedeste aceasta spune ca o saptamana de tratament cu capsule de usturoi concentrat reduce cu 20 de mmhg tensiunea arteriala marita.
  • Usturoiul rezolva dislipidemia: diminua colesterolul total si scade ldl- colesterolul – colesterolul rau dovedit in studiu clinic cu valori intre 15 si 20% mai putin. De asemenea scade trigliceridele in hipertrigliceridemie, dar si creste colesterolul bun (hdl). Studiul clinic a fost efectuat dupa un consum ce a durat 6 luni a pastile care fiecare au concentratia a 10 catei de usturoi.
  • Pentru persoanele cu hipercoagulabilitate sau predispozitie de a face cheaguri, scade coagularea sangvina.
  • Numit si penicilina ruseasca usturoiul este cunoscut si dovedit cu antibiotic antibacterian, antifungic si anti parazitar. Astazi este cunoscut ca tratament pentru ciupercile de la picioare, viermii intestinali, conjunctivita, tratarea ranilor, muscaturilor, racelilor. De asemenea este benefic in rezolvarea problemelor intestinale: diareea, constipatia, hemoroizii, dar si afectiunilor alergice si inflamatorii ca astmul , acneea, bronsita, reumatismul sau artrita.
  • In trecut era folosit chiar ca tratament al tifosului, holerei si dizenteriei. In antichitate era folosit ca tratament pentru impotenta
Au fost chiar momente in istoria medicala in care s-a studiat intens folosirea lui impotriva cancerului.

Recomandari: Administrati-va usturoiul in pastile datorita concentratiei mari. Usturoiul crud poate sa provoace gastrite sau anemii iar mirosul persista nu doar in respiratie ci si in transpiratie.


data-matched-content-ui-type="image_sidebyside"

7 Comentarii


Intreaba

*

*


Incarca imagini cu analize, ECG, Ecografie

Se pot folosi tag-uri html:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>