logo bendo.ro
Pune Intrebare | Despre | Contact


Diabetul si stresul

Atunci cand sunteti stresat, hormonii de stres, precum adrenalina, cortizolul, cresc glicemia. Hormonii de stres mobllizeaza glicogenul din ficat si il metabolizeaza in glucoza.

Deoarece metabolismul diabeticilor nu metabolizeaza eficient glucoza, pentru aceste persoane este vital sa incerce sa reduca stresul.

Respiratia profunda constituie o metoda utila de a incepe exercitiul de relaxare. Asezati-va fara a incrucisa bratele sau picioarele, inspirati profund, din abdomen, apoi expirati cat de mult aer puteti, relaxandu-va muschii. Continuati aceasta respiratie relaxanta aproximativ 15 minute.

Puteti cumpara o caseta de relaxare. Inregistrari ale unor sunete cu caracter repetitiv preluate din natura, ca de pilda zbuciumul valurilor marii, pot imprima un ritm respiratiei si sa va asigure un fond relaxant.

Imagistica orientata actioneaza folosindu-va simturile evocarii si ale concentrarii pentru a va facilita relaxarea. Rasfoiti un album de arta sau o carte cu ilustratii care va delecteaza. Priviti imaginea cateva minute, apoi inchideti ochii si reamintiti-va cat mai multe detalii.

Relaxarea progresiva. Incordarea si relaxarea muschilor corpului permit sa va stapaniti in mod constient tonusul muscular. Intindeti-va pe spate intr-o pozitie comoda, apoi incepeti sa incordati si sa relaxati un grup de muschi, de exemplu, pumnul. Continuati cu incordarea si relaxarea mergand in lungul bratelor, spre gat si fata, iar de aici in jos, catre spate si picioare.

Aspirina micsoreaza riscul unui infarct miocardic, impiedicand celulele sangelui numite plachete sanguine sau trombocite sa se adune in artere. Doza uzuala este de 75 mg/zi (ex. Aspenter), dar intrebati medicul care este doza potrivita pentru dvs.


data-matched-content-ui-type="image_sidebyside"

1 Comentariu


Intreaba

*

*


Incarca imagini cu analize, ECG, Ecografie

Se pot folosi tag-uri html:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>