logo bendo.ro
Pune Intrebare | Despre | Contact


Inelul gastric laparoscopic – o metoda sigura de a slabi

Tehnica chirurgicala laparoscopica de stramtorare a stomacului printr-un inel de silicon, asigura rezultate la 80-90% din pacienti care slabesc considerabil. Greutatea astfel obtinuta poate fi mentinuta toata viata fara noi tendinte la ingrasare.

Daca ne indreptam spre o cifra ingrijoratoare de 50% din populatie supraponderala, trebuie sa fim constienti ca efectele medicamentelor, dietei si gimnasticii in cazul pacientilor cu obezitate, sunt modeste, deoarece asigura o scadere temporara in greutate.

Inelul gastric laparoscopic are un diametru adjustabil si reduce volumul stomacului pana la 15 ml. Limitand aportul de mancare, satisface repede satietatea. Pentru interventia chirurgicala se efectueaza 4 incizii mici intre 0,5 si 1,2 cm. si inelul se plaseaza in jurul polului superior al stomacului. Nu necesita internare mai mult de 3 zile.

Postoperator este necesara colaborarea pacientului pentru stabilirea unui regim adaptat cantitativ. Trebuie tinut cont de noua dimensiune a stomacului pentru a nu surveni complicatii. De asemenea vor fi evitate dulciurile si inghetata care trec usor de inel. Stilul de viata sanatos care asociaza miscarea si reducerea caloriilor sunt si ele tot timpul recomandate. 


data-matched-content-ui-type="image_sidebyside"

5 Comentarii

 • Alin Nelu Matan said:

  Bună, mă numesc Alin și aș dori să știu dacă aceasta intervenție poate fi acoperită de casa de asigurări. Dat fiind faptul că sunt angajat cu contract de munca pe perioada nedeterminata. Vă mulțumesc anticipat.

  Reply
 • Alin Nelu Matan said:

  Bună, aș dori să știu dacă aceasta intervenție poate fi acoperită de casa de asigurări, fiind angajat cu contract de munca pe perioada nedeterminata.Va mulțumesc.

  Reply
 • Florin said:

  Vorbim atata despre cat de importanta este sanatatea oamenilor si ma refer la obezitate si ca peste 50% din populatia Romaniei este obeza pe dealta parte venim si spunem ca randamentul de vindecare de exemplu prin inel de silicon gastric intre 80 si 90 % isi revin la normal ,bun dar intrebarea este ce face statul ca sa aiba oameni mai multi sanatosi in colaborare cu colegiul medicilor ? raspuns NIMIC pai cati oameni dintre acestia au situatia finananciara sa poata face aceasta operatie adica intre 2000si 3000 EU asta asa la prima srtigare si asta la spitalele de stat la cele particulare nici nu mai vorbim si atunci de ce se mai plange guvernul si seful sau Basescu ca ministerul sanatatii consuma multi bani ,pai daca s-ar investii cate putin in acesti obezi adica ar scadea costurile operatiei in spitalele de stat implicit ar scadea si la particulari iar 80%din acesti oameni operati vor devenii sanatosi si nu vor mai consuma medicamente ,dar cum sa vina colegiul medicilor cu propuneri din astea ei traiesc intr-o carapace care se va sparge in timp pana atunci SA TRAITI BINE .

  Reply
 • niculina said:

  Buna sunt din Timisoara ,am 38 de ani ,1,62 si 99kg.Am si eu citeva intrebari:
  -daca se face si inTimisoara aceasta opratie cu inel gastric?
  -cit costa?
  si daca se poate sa primesc si un nume de Dr si tel?

  Reply
 • cobzas said:

  Inel gastric se monteaza si la Baia Mare la Clinica Euromedica Hospital sau la Spitalul Judetean Satu Mare la preturi accesibile

  Reply

Intreaba

*

*


Incarca imagini cu analize, ECG, Ecografie

Se pot folosi tag-uri html:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>