Alergatul cu spatele – o metoda eficienta de a slabi si a te tonifia

Nu este o gluma ci o metoda aplicata de multi profesionsti, antrenori si doctori in clinicile de reabilitare fizica.

Dupa 20 de ani, a devenit o metoda populara inacadrata in exercitiile tuturor marilor atleti. A fost folosita si studiata si de William Muldoon, Bill Robinson, celebrul medic Gary Gray a folosit-o in clinica sa de recuperare, iar cercetatorul Barry Bates si doctorul Robert Stevenson  si-au publicat constatarile uimitoare in tratate stiintifice dar si carti ca ‘Backward Running’.

Avantajele metodei, sunt demonstrate stiintific: oxigenare mai buna 84% in comparatie cu 60% in alergare cu fata, activitate cardiaca imbunatatita 184 batai per minut comparat cu 162 de batai pe minut in alergatul normal, arderi metabolice crescute (se consuma cu o treime mai multe calorii deacat la o alergare cu fata).

Pentru mentinerea echilibrului e nevioie de concentrare, antrenarea muschilor spatelui, participarea intensa a cvadricepsului femural, fara impact asupra articulatiilor. De asemenea este important de precizat ca e o metoda benefica pentru muschii spatelui, pentru durerile de coloana, deoarece  se solicita umerii si scoaterea pieptului in fata, corectandu-se astfel pozitii vicioase ce pot aparea si in alergarea clasica.. Iti remodelezi silueta foarte usor si sunt suficiente 30 de minute o data pe saptamana in cadrul exercitilor normale de fitness. E nevoie de 2 persoane dintre care una va alerga cu fata pentru a o coordona pe cealalta.


Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Incarca imagini cu analize, ECG, Ecografie