Remedii pentru riduri – preventie antirid

Principalale cauze de aparitie a ridurilor sunt deshidratarea pielli si pierderea elasticitatii acesteia. Pot sa apara riduri ca efect al unei imbatraniri de tip intrinsec, care este determinata genetic si nu poate fi modificata, sau unei fotoimbatraniri cauzata in principal de expunerea excesiva la soare.

Sfaturi utile pentru preventia aparitiei ridurilor sau a unor noi riduri:

  • Protejati-va pielea din jurul ochilorde riduri cauzate  de soare purtand ochelarii de soare pentru a preveni formarea ridurilor de tipul ‘laba gastei’
  • Feriti-va sa dormiti pe burta sau pe o parte ca sa nu va maltratati pielea fetei. Alegeti ca pozitie de somn, dormitul pe spate.
  • Ridurile apar si ca responsivitate la mimica. Incercati macar sa nu va incruntati prea des, si exista exercitii – gimnastica fetei,care previn diverse tipuri de riduri.
  • Cel mai urat aspect al pielii fetei este dat de fumat, datorita constrictiei periferice si privarii de sange si oxigen a pielii. Daca alegeti moftul de a fuma si sa nu va lasati iata cum veti arata: Veti avea riduri timpurii din tinerete, adanci pe suprafata mare, cele mai multe concentrate in jurul buzelor pe o piele de culoare cenusiu-galbuie.
  • Bronz azi=riduri maine. Nu este o gluma soarele imbatraneste cel mai rapid si urat pielea. Si nu doar soarele ci si solarele. 

Cand va expuneti la soare folositi creme de protectie solara cu factor de protectie minim 30 atat pentru ambele tipuri de ultraviolete. Evitati sa va expuneti la soare intr 11 si 16 pe periaoada verii si 12 si 14 in restul anului pentru a evita nocivitatea ultravioletelor.

In plus folositi palariile de soare serioase (ne cele impletite sau necaptusite) cu o margine de cel putin 10 cm pentru a va proteja de inesteticile riduri si pielea gatului.

Stiati ca 20 de minute la solar pe un pat bronzat echivaleaza cu o zi de stat la soare fara creama de protectie. Ganditi-va daca un bronz care poate fi ontinut si cu o crema autobronzanta merita sacrificiul unei imbatraniri rapide a unei fete pline de riduri.

  • Nu este  recomandat sa aveti mari fluctuatii in greutate deoarece cu timpul piele isi pierde elasticitatea si s-ar putea sa ramaneti cu riduri urate dupa o slabire brusca. In plus un surplus de 1-2 kg este chiar benefic unei pieli intinse si fara riduri, Este cunoscute ca femeile foarte slabe au fete mai ridate ca normo sau supra-ponderalele.
  • Riduri mici ale suprafatei pielii pot fi ascunse cu ajutorul cremelor hidratante.O lotiune hidratanta poate prevenii ridurile pentru o piele uscata si prin usoara tumefiere poate masca riduri de suprafata.
  • Exfoliind pielea, lasati la suprafata celulele tinere si neteziti eventuale riduri aparute. Exista 2 tipuri de exfolianta in cremele si lotiunile actuale : acizii alfa hidroxi care sunt extracte naturale din plante si fructe dar care pot irita pielea si acizii beta hidroxi cum este acidul salicilic.
  • Acizii omega 3 printre multele lor efecte benefice, hidrateaza tenul uscat. Ca sa evitati formarea de riduri inroduceti in alimentatie alimente bogate in omega 3 ca pestele gras (somon, macrou, pastrav, ton -prospete nu conservate) si uleiul de in sau de seminte de canepa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Incarca imagini cu analize, ECG, Ecografie