Petele de batranete

Petele de batranete nu au nimic de-a face cu varsta. Ele sunt zone rotunde, de culoare cafenie, de fept, sunt pistrui de dimensiuni mai mari, iar cauza aparitiei lor este lumina solara. Frecvent ele apar pe dosul palmelor, pe gat, fata sau umeri.

Expunerea la soare din timpul vietii duce la aparitia acestor pete de “batranete”. Aceste pete pot apare si la varste de 30 de ani daca persoana in cauza s-a expus excesiv la soare.

La nivelul pielii expuse la soare se va produce o cantitate mai mare de pigment si astfel la aparitia bronzului si a arsurilor cauzate de soare. In final, cantitatea crescuta de pigment va duce la constituirea unor pete mari, netede si cafenii.

Iata cateva trucuri pentru a ascunde petele sau pentru a le decolora, precum si unele metode de a preveni inmultirea lor:

  • Primul pas este sa va expuneti cat mai putin la soare. Daca trebuie sa va expuneti la soare, folositi o crema cu efect de ecranare. Aceste creme sunt utile chiar daca aveti deja pete, pentru ca vor opri cresterea in intensitate a culorii petelor si vor stopa aparitia altor pete.
  • Cand va expuneti la soare purtati o palarii facute din bumbac. Borul acestora ar trebui sa acopere fata si gatul.
  • Petele de batranete pot apare si pe buze, astfel cand va expuneti razelor soarelui aplicati pe buze ruj sau balsam cu efect de ecranare si factor de protectie peste 15.
  • Radiatiile ultraviolete sunt intense intre orele 10 si 16 pe timpul verii si intre 10 si 14 pe timpul primaverii si toamnei. Recomandarea este sa nu va expuneti soarelui in aceste intervale.
  • Hidrochinona din anumite preparate care se vand fara a avea o reteta va poate ajuta la decolorarea petelor. Aceasta substanta poate decolora petele si poate chiar sa le faca sa dispara. Cititi eticheta produsului inainte de a-l folosi. Nu va asteptati sa obtineti efecte imediate: e nevoie de cel putin jumatate de an. Nu mai aplicati preparatul daca petele au disparut.
  • Acoperiti petele de batranete cu farduri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Incarca imagini cu analize, ECG, Ecografie