Dovleacul – folosit in dietele pentru slabit, scaderea colesterolului, cremele antirid si incetinirea procesului de imbatranire

Bine cunoscutul dovleac este folosit cu succes in dietele pentru slabit si asta pentr ca in 100 de grame de dovleac gasim doar 80 de calorii, dovleacul fiind 90% apa. In plus bogatia sa in fibre alimentare asigura un tranzit usor, o eliminare rapida toxinelor si un remediu naturist pentru constipatie!

Datorita continutului 0 de colesterol si a unui singur gram de grasimi pe suta de grame, este un aliment eficient in lupta impotriva bolilor de inima si este un aliment de baza in dietele pentru scaderea colesterolului.

Culoarea sa portocalie intens denota marea concentratie de beta-caroten. Precursor al vitaminei A, face ca prin abundenta sa in dovleac sa se asigure 310% din necesarul zilnic recomandat de vitamina A. Iata de ce dovleacul este sanatate curata pentru pilele si ochi. In plus fiind antioxidant incetineste procesul de imbatranire, devenind tinta a cremelor antirid.

Semintele de dovleac ajuta si la eliminarea parazitilor intestinali(giardia lamblia)

Accesibil doar in placinta cu dovleac? Nu! Desi nu este folosit prea des in alimentatie, el poate fi savurat cu usurinta ca pasta amestecat cu ulei si coapta in cuptor(extrem de dulce si savuroasa), sau ca si supa de dovleac incadrata cu usurinta un toate dietele pentru slabit,  dietele pentru scaderea colesterolului sau tratarea constipatiei.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Incarca imagini cu analize, ECG, Ecografie