Cauze Ulcer Gastro-Duodenal: cauza cea mai frecventa a ulcerului gastro-duodenal este invadarea mucoasei gastrice si a duodenului de catre o bacteria spiralata numita Helicobacter pylori. Aceasta bacterie scade puterea de aparare a mucoasei impotriva acidului clorhidric din stomac.
Probleme similare apar dupa consumul de aspirina si ibuprofen.
Ulcerul poate fi complet asimptomatic, dar de obicei persoanele care au ulcer prezinta dureri abdominale. Varsta in care incidenta ulcerului este cea mai mare este 30 de ani. Cele mai frecvente ulcere sunt cele duodenale.
Durerea din cadrul ulcerului gastro-duodenal se prezinta ca o arsura sau ca o foame dureroasa. Durerea apare in epigastru si poate iradia pana in spate. Durerea este atenuata adesea de consumul de alimente. Noaptea durerea este mai accentuata.
In ulcerul stomacului durerea este o durere ascutita si se accentueaza cand sunteti la masa. Ziua poate fi mai accentuata.
Simptome in ulcerul gastro-duodenal, altele decat durerea: eructatii, scaderea apetitului (uneori apare cresterea apetitului), greturi, sialoree (saliva in cantitati crescute).
In cazul infectiei cu Helicobacter pylori ulcerul nu se va vindeca daca infectia nu este eradicata (recidiveaza), dar daca cauza ulcerului este aspirina sau ibuprofenul atunci ulcerul se va vindeca de la sine la intreruperea tratamentului.
Iata cum puteti calma durerea si preveni recidivele ulceroase:
- Durerea poate fi atenuata daca luati un medicament cu efect antiacid. Aceste produse contin calciu, aluminiu, magneziu. Atentie: aluminiul favorizeaza constipatia, iar magneziul diareea.
- Inhibati producerea de acid din stomac. Medicamentele blocante de H2 au acest efect. Exemple: Famotidina, Ranitidina, Cimetidina. Se pot cumpara fara reteta. Disconfortul va fi diminuat si ulcerul gastro-duodenal se va vindeca mai repede.
- Sucul de portocale poate declansa durerea in caz de ulcer. Renuntati sa consumati acest tip de suc pentru o perioada.
- Laptele nu face bine. Continutul in proteine si calciul stimuleaza productia de acid. Ulcerul poate fi agravat.
- Iaurtul pe de alta parte poate diminua efectele unui ulcer. Acest fapt este datorat compozitiei iaurtului: Lactobacillus bulgaricus si lactobacillus acidophilus.
- Helicobacter Pylori are un inamic natural: usturoiul. Usturoiul este cunoscut ca un antibiotic natural. Va recomandam si un tratament naturist pentru a combate bacteria Helicobacter Pylori.
- Mucoasa intestinala poate fi ajutata sa se vindece daca folositi lemnul dulce ca si remediu. Acesta contine acid glicirizic.
- Stresul nu are rol in aparitia unui ulcer, dar poate sa duca la agravarea simptomelor. Raspunsul stomacului la stres este producerea unei cantitati crescute de acid.
- Renuntati la fumat: un ulcer se vindeca mult mai greu daca fumati. De asemenea, creste riscul de recidiva.
- Reduceti consumul de alcool. Alcoolul are efect negativ pe mucoasa gastrica protectoare.
- Consumati cantitati crescute de apa: 6-8 pahare de apa pe zi. Cand aveti dureri beti un pahar plin cu apa, astfel acidul din stomac va fi diluat.
- Va recomandam si un ceai pentru un stomac sanatos.
[…] ulcer gastroduodenalDe: bendo In: stomac, Tratament Tweet Tratamentul pentru ulcerul gastroduodenal cuprinde: regimul alimentar, terapia medicamentoasa, tratamentul endoscopic si tratamentul […]
[…] stomac care local pot sa reprezinte o gastrita sau chiar evolutie spre ulcer. Arsurile gastrice si durerile de stomac survin la scurt timp dupa masa in gastrita si trebuie deosebite de ulcer. De aceea indiferent de […]