Tratament psoriazis. In psoriazis celulele pielii ajung la suprafata in doar 3 zile fata de 30 de zile cat este in mod normal. Celulele se multiplica foarte rapid si rezultatul este aparitia unor suprafete de piele colorate in rosu si cu mancarimi.
Multiplicandu-se foarte repede numarul celulelor ajunge sa fie foarte mare si dupa ce acestea vor muri, ariile afectate vor lua culoarea alba.
Iarna apar cele mai frecvente acutizari ale acestei boli. Boala poate dispare pentru cateva luni, dar apare din nou, avand cicluri de remisiune si acutizare. In modul cum este afectata pielea, aceasta boala poate afecta si unghiile sau chiar articulatiile. Important de precizat este ca psoriazisul nu este contagios.
Psoriazisul nu are o cauza cunoscuta si nu are un tratament care sa vindece boala permanent. In schimb, exista remedii care ajuta la ameliorarea afectiunii si in special a mancarimilor. Sfaturile noastre sunt:
- Nu va lasati invins, acceptati situatia si concentrati-va mai mult pe modul cum ati putea sa stapaniti aceasta afectiune.
- Un semn al agravarii psoriazisului este uscaciunea pielii. Folositi emoliente si pielea va fi ajutata sa retina apa, sa se hidrateze. Uleiul de corp, uleiul vegetal pot actiona precum un emolient. Aplicati acest emolient imediat dupa ce faceti baie cand tegumentul dvs este inca umed. Alternativ, puteti folosi crema de galbenele sau ceara de albine sau orice crema cu aloe vera.
- Folositi un antihistaminic pentru mancarimi si evitati sa va scarpinati, deoarece va puteti accentua mancarimea.
- Un remediu este gudronul. Pe placarde se poate aplica gudron sau faceti bai cu ulei de gudron. Daca aveti rani, nu folositi gudron. Scalpul se poate trata tot cu gudron, sub forma de sampon.
- O atenuare si o indepartare a scuamelor poate fi facuta de umiditate si caldura. Faceti bai calde, dar nu in apa fierbinte pentru ca mancarimea se poate accentua.
- Alternativ o baie rece cu otet poate fi de ajutor. In cada de baie puneti o cana de otet de vin. Mancarimea poate fi atenuata. Pentru mancarime se poate aplica si cubulete de gheata direct pe zona afectata.
- Exista pe piata creme cu hidrocortizon. Merita sa le incercati. Cand observati ca boala se amelioreaza trebuie sa scoateti crema din uz in mod treptat.
- Aveti grija sa nu va loviti deoarece aceste zone lovite sunt zonele cu susceptibilitate de a face psoriazis.
- Ameliorare vizibila veti obtine daca slabiti in greutate (asta in cazul in care sunteti supraponderal – cititi aici cum se calculeaza indicele de masa corporala).
- Un factor declansator al psoriazisului este stresul. Incercati sa va relaxati.
- Consumati cat mai putin alcool sau chiar evitati-l pe cat posibil.
- Capsulele cu ulei de peste sunt folosite ca remediu in psoriazis. Incercati-le, dar nu inainte de a intreba medicul.
- Mahonia aquifolium este un remediu naturist care este de folos, dar numai daca-l folositi cel putin 2 luni. De 3 ori pe zi luati 5 ml de tinctura de mahonia aquifolium.
- Aveti psoriazis si intre timp ati dobandit si o infectie? Este foarte important sa urmati un tratament corect pentru infectie.
[…] patologice ale pielii ca psoriazisul, eczema sau infectiile fungice provoaca uneori pierderea parului, dupa cum o pot face si alte stari […]
[…] atentie la folosirea cremelor cu steroizi puternici pentru tratarea unei eczeme sau a unui psoriazis mai multa vreme de cat este recomandat si nu aplicati asemenea creme pe fata. Alte medicamente, ca […]
psoriazisul se vindeca complet
ceaiuri menta cimbru pelin si levantica in parti egale, eu m-am vindecat dupa a 4-a zi , regim alcalin pe perioada tratamentului si nu mai apare niciodata. daca nu ma credeti vorbim pe mail adnana.nana@gmail.com
FOARTE BUN ARTICOLUL AJUTA BOLNABUL DE PSORIAZIS . , MULTU NU STIU CE TREBUIE SA FACA.
buna, am si eu psoriazis din 1998, am tot incercat tot feluri de tratamente cu creme si medicamentoasefara nici un rezultat, as vrea sa discutam despre solutia pentru aceasta boala.
Multumesc pentru ajutor.
O zi placuta.
Buna, ce inseamna regim alcalin?
Am luat ceaiurile si beau de 2 saptamani, fara nici un rezultat.
Rog sa ma ajutati cu mai multe detalii. Multumesc mult !!!
Cum ati luat ceaiul.Ce cantitate ati pus?
Infuzie sau decoct?multumesc
[…] mai multe detalii despre tratamentul pentru psoriazis adresati-va medicului […]