Tratamente pentru Alopecie – Caderea Parului

Tratamente pentru Alopecie. Parul se afla intr-o permanenta stare de regenerare. Fire de par cad ca sa faca loc celor noi care cresc. In medie pierdem cam 100 de fire de par pe zi. O pierdere in exces a parului se numeste alopecie.

alopeciePierderea parului se accentueaza cu varsta. La barbati se poate agrava inca din tinerete constituind o forma de alopecie dependenta hormonal si transmisibila genetic numita alopecia androgenetica.

La femei pierderea parului apare datorita fluctuatiilor hormonale produse de sarcina, menopauza, anticonceptionale sau chiar niveluri crescute de testosteron.

Alte cauze de alopecie sunt eczemele sau infectiile fungice ale pielii capului, hipotiroidismul, diabetul sau cotidianul stres, fie emotional sau psihologic.

Tratament si remedii pentru preventia si incetinirea caderii parului

  1. Caderea parului poate fi datorata unei boli acute si deci poate fi pasagerea cu boala care o insoteste. Aveti rabdare.
  2. Leacurile babesti nu si-au dovedit eficienta pana in ziua de azi si de aceea nu exista in lista celor aprobate de normele sanitare.
  3. Minoxidilul este un medicament aprobat si frecvent folosit cu utilitate in tratarea alopeciei deoarece stimuleaza cresterea parului. Medicamentul poate provoca hipotensiune initial fiind folosit ca medicament in tratarea hipertensiunii. Ca tratamentul sa isi faca efectul trebuie la inceput sustinut pe o perioada de 4 luni si continuat apoi. Lotiunea cu minoxidil se poate cumpara fara reteta din farmacii.
  4. Arnica este un remediu naturist util in special in alopecia cauzata de stres sau pe cale nervoasa. Crema cu arnica se gaseste in farmacii, magazine cu produse naturiste sau supermaketuri, si se aplica cu regularitate de 2 ori pe zi in zonele cu alopecie sau caderea severa a parului.
  5. Protejati-va parul ramas: Nu il pieptanati agresiv, nu il brutalizati deoarece poate sa apara alopecia de tractiune. De asemenea, folosirea dispozitivelor de incretire si /sau intindere cu placa pot determina caderea parului prin tractiune si ardere la temperaturi inalte. Uleiurile fierbinti sau permanentele pot determina inflamarea radacinii firului de par provocand ulterior caderea parului.
  6. Daca nu exista alte cauze de cadere a parului si sunteti o persoana stresata, rezolvati aceasta problema si inlaturati stresul.

3 comentarii

  1. Suplimentii alimentari sunt benefici nu doar pentru par, ci si pentru sanatatea generala. Vitaminele B, in special biotina, zincul, colagenul, etc, constituie un bun tratament naturist impotriva caderii parului. Se recomanda deasemenea folosirea unui sampon nutritiv pe baza de vitamine care stimuleaza cresterea parului si ii intareste radacina.

  2. Cauzele caderii parului pot fi multiple. Anumite medicamente pot duce la pierderea parului (medicamente pt tratamentul bolilor reumatice, bolilor de inima, depresiei, anticonceptionalele, etc, si bineinteles chimioterapia, radioterapia). Exista si cauze hormonale, care la femei se manifesta in timpul sarcinii sau dupa nastere. La cele mai in varsta in perioada de menopauza, datorita deficientei in hormoni feminini. Aceasta se poate regla cu actea racemoza (black cohosh).

    Un tratament care s-a dovedit foarte bun impotriva caderii parului este cu biotina, zinc si sampon cu biotina .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Incarca imagini cu analize, ECG, Ecografie