Tratamente pentru urechea inotatorului

Urechea inotatorului apare datorita unei sensibilitati a epiteliului urechii in mediul umed. La umezeala, pielea si porii se deschid si se modifica asemenea pielii manii afectate de detergent.

Urechea inotatorului este urechea tinuta indelungat sub apa (baie, dus). Curatata apoi, se inlatura stratul protector de piele si se slabeste protectia impotriva bacteriilor. Ulterior, apare datorita acestora o inflamatie caracteristica.

Simptome urechea inotatorului

Mancarimea este de obicei forma de debut in urechea inotatorului, pot sa apara apoi dureri de urechi de la usoare la foarte puternice. Datorita bacteriilor care se inmultesc poate apara infectia care impune prezentarea la medic si tratarea cu antibiotice.

Sfaturi pentru dureri de urechi si mancarimi:

  • Pentru mancarimi in ureche si senzatia de ureche umeda exista in farmacii picaturi de ureche care au rol de a o usca.
  • Este important daca inotati, sa tineti capul la suprafata
  • Dopuri din silicon sau din ceara sunt importante pentru a astupa urechile atunci cand intrati in apa, chiar si la dus, pentru a le proteja de o inrautatire a situatiei.
  • La caldura cedeaza specificile dureri de urechi.
  • Feriti-va sa inlaturati ceara din urechi, ea are rol protector impotriva umezelii si detine o cultura de bacterii care va ajuta.
  • Ceara este benefica, iar daca lipseste poate fi inlocuita cu succes de vaselina. Vaselina se pune pe dop de vata si va prelua rolul cearei de ureche: de a incalzi,  a usca si proteja urechea de mediul umed.
  • Otetul alb si/sau spirtul medicinal au rol in a distruge bacteriile rele. Nu va va scapa de infectie, dar va protejeaza. Este important daca aveti timpan perforat sa nu picurati nimic in nici un mod in ureche! Daca aveti un timpan sanatos spritul sau otetul se picura in urechea bolnava care sta in sus iar bolnavul culcat pe lateral, si se misca pentru a patrunde mai bine lichidul. Apoi urechea se intoarce invers pentru scurgerea lichidului. La fel se poate pune si ulei pentru copii cu aceiasi metoda si avertismente, recomandat inaintea intrarii in bazinele de inot.
  • Bineinteles, asigurati-va ca inotati in apa curata si fara aparat auditiv in ureche daca sunteti purtator, elementar pentru a inlatura riscul aparitiei de simptome specifice (dureri de urechi, mancarimi de urechi) pentru urechea inotatorului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Incarca imagini cu analize, ECG, Ecografie