Tratamente pentru alergie

Daca organismul dvs are un raspuns imunitar exagerat la contactul cu substante precum polenul, praful de casa (contine acarieni) sau parul de pisici atunci suferiti de alergie.

In general orice alergie se manifesta prin: stranuturi, accese de tuse, o respiratie suieratoare, mancarimi si urticarie.

Substantele care declanseaza acest raspuns imunitar exagerat ajung in organism prin 4 cai: digestiva, injectarea intravenoasa, prin piele, prin inhalare. Prin ingestie un exemplu sunt arahidele, prin injectare este penicilina, prin piele exista cateva plante, iar prin respiratie polenul, acarienii.

Ce puteti face pentru a ameliora simptomele alergiei?

Medicatia recomandata este reprezentata de antihistaminice (ex Aerius). Aceste medicamente amelioreaza mancarimile, scad productia excesiva de secretii. Se gasesc in orice farmacie si nu aveti nevoie de nicio reteta.

Pe timpul calatoriei cu masina, daca suferiti de alergie, ventilati aerul din masina folosind aerul conditionat.

Aerul si mediul din locuinta dvs trebuie mentinute cat mai curate. Pentru aer un filtru de aer este excelent. Folosirea unui filtru de aer are efecte benefice cand aveti alergie la polen, par de animale, praf de casa.

Pe langa filtrul de aer ati putea folosi si un dezumidificator care sa scada umiditatea mediului. Umiditatea scazuta nu este prielnica acarienilor.

Nu va recomandam sa folositi tot felul de sprayuri si parfumuri in casa. Aceste produse pot contine substante care irita usor caile respiratorii.

Dormitorul dvs ar trebui sa fie un teritoriu interzis pentru orice animal cu blana, in special pisici, caini, pasari, iepuri. Matreata acestor animale e sursa multor probleme cu alergiile.

Trebuie sa va expuneti unui alergen care va provoaca alergie? In acest caz o masca pentru fata este cea mai utila masura.

Daca fumati riscati sa va agravati alergia. Desigur, recomandarea generala este sa renuntati la fumat.

Daca aveti covor in camera in care stati cel mai mult, e mai bine sa renuntati la el, deoarece in covor este un intreg depozit de acarieni. Desigur, renuntati si la alte obiecte pe care este de obicei mai mult praf.

Sfat final: pregatiti o camera speciala in care sa aveti aer conditionat, in care sa nu aiba acces animalele, fara covor si pe care sa o curatati de praf cat mai frecvent.


Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Incarca imagini cu analize, ECG, Ecografie