Tratamente Arsuri Solare

Tratamente arsuri solare. Expunerea excesiva la soare poate duce la afectarea ireversibila a pielii si la o imbatranire a acesteia precoce.

Cancerul de piele are un risc mult mai mare de aparitie la cei care se expun excesiv la razele soarelui (soarele scade capacitatea imunitara a pielii).

Radiatiile ultraviolete emise de soare sunt de doua tipuri: cele de tip A si cele de tip B. Primele afecteaza pielea in profunzime, ea imbatranind mai repede. Cele de tip B actioneaza superficial si stimuleaza producerea de melanina (pigment).

Cititi in urmatoarele randuri ce puteti face in cazul unor arsuri solare:

1. Dupa ce pielea a suferit o arsura, puneti comprese. Pielea este inflamata si o compresa racoritoare ar avea un efect benefic. Puneti compresa cu:

  • Apa de la robinet. Puneti comprese de mai multe ori pe zi a cate 15 minute.
  • Tinctura de hamamelis. Aceasta tinctura are efecte antiinflamatoare.

2. Daca nu puneti comprese, faceti o baie rece. Peste apa rece, adaugati apa calda pana cand se ajunge la o temperatura placuta. Cand va uscati pielea, nu frecati ci tamponati. In apa de baie puteti adauga (pentru calmarea durerii):

  • Bicarbonat de sodiu. Aceasta substanta este netoxica si o puteti lasa sa se usuce pe piele. De asemenea, calmeaza durerea.
  • Otetul de mere adaugat in apa de baie (1 cana) va calmeaza durerile.

3. Daca trebuie sa folositi sapun folositi unul pentru copii care este neutru (cel normal usuca si irita pielea care sufera de arsura).

4. Comprese sau baie? Nu conteaza, urmatorul pas este sa va uscati pielea prin tamponare si sa aplicati o crema hidratanta. Uleiul de baie e util. Inainte de a folosi produsul hidratant raciti-l.

5. Pielea arsa poate fi calmata daca folositi o crema ce contine hidrocortizon.

6. Vindecarea ranilor de pe piele poate fi ajutata de aloe vera.

7. Daca arsura este mica folositi doar un pachet cu gheata si veti observa imediat efectul calmant.

8. Arsura solara va va deshidrata. Prin urmare sfatul este sa consumati multe lichide. Cel putin 2 litri pe zi.

9. Nu va mai expuneti soarelui. Dupa ce pielea se decojeste si cade, sub ea apare o piele noua care este si mai sensibila.

10.Durerea, inflamatia, umflatura pot fi calmate de un medicament cu actiune antiinflamatoare precum ibuprofenul. Nu luati mai mult de 3 tablete pe zi si intotdeauna mancati inainte sa luati medicamentul.


4 comentarii

  1. […] Arsurile apar la persoanele cu o piele cu functionalitate buna, la cei cu probleme ale pielii pot aparea fotodermatozele (mecanisme fototraumatice si fotoalergice), cancerul de piele. Arsurile cauzate de radiatiile ultraviolete prezinta 4 trepte de intensitate: ertemul roz, rosu aprins si cald, rosu aprins cu edeme, rosu aprins cu flictene si manifesta […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Incarca imagini cu analize, ECG, Ecografie