Muscatura de caine si pisica

Muscatura de caine si pisica. Daca ati fost muscat de un animal aveti un risc foarte mare de a face infectie. Cele mai periculoase, chiar daca se intalnesc mai rar, sunt muscaturile de pisica, deoarece riscul de a face infectie este de 4 ori mai mare fata de muscatura de caine.

Ati fost muscat, iata ce trebuie sa faceti:

  • E indicat sa mergeti la medic chiar daca muscatura este una minora.
  • Muscatura are sanse mari de a se infecta: spalati bine plaga cu apa si sapun pentru a o curata de saliva si a elimina bacteriile. Spalati 5 minute.
  • Daca plaga sangereaza usor puneti o bucata de panza curata peste plaga. Daca nu aveti ce sa puneti pe plaga, puteti sa folositi mainile pentru a face compresie (dupa ce va spalati bine pe maini). Peste materialul folosit puneti si gheata.
  • Dupa oprirea sangerarii puneti un bandaj peste zona muscata. Folositi un bandaj steril si fixati-l, dar sa nu fie prea strans. Folositi banda adeziva.
  • Va doare rau? Luati o aspirina sau un paracetamol. Daca muscatura s-a umflat aplicati gheata. Aspirina nu este recomandata copiilor sub 16 ani.
  • Vaccinul antitetanic. Daca pe timpul vietii ati facut 5 inoculari cu acest vaccin atunci nu mai e nevoie sa faceti vaccinul in cazul unei muscaturi. A 5-a inoculare se face in adolescenta. In prezent, e mare probabilitatea ca unii adulti sa nu fie imuni in totalitate din cauza inceperii recente a programului de imunizare. Daca aveti imunitate totala si plaga este predispusa la tetanos atunci puteti face un antiser.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Incarca imagini cu analize, ECG, Ecografie