Gaze la stomac si intestine: cauze si tratamente naturiste

Gazele care trec prin intestinul nostru insumeaza 600 cm cubi zilnic dintre care doua treimi sunt produse de intestine. Cateva din cauzele acestor acumulari de gaze sunt date de alimentatie si pot fi evitate usor:

1. Nu mancati grabit si mestecati bine mancarea

2. Evitati consumul apei in timpul mesei, provoaca aciditate stomacala si fermentatie.

3. Evitati consumul excesiv de carbohidrati, se digera si se absorb mai greu.

4. Fasolea, varza acra, merele pot produce gaze in exces. Daca observati acest lucru, consumati-le mai rar sau inlaturati-le din alimentatie.

5.Ceaiurile de menta si menta dulce sunt excelente pentru reducerea gazelor. Menta se poate amesteca cu obligeana si odolean in parti egale, pentru ceaiuri si infuzii, sau se poate administra si sub forma de capsule.

6.Un sfert de lingurita de pudra hidrastis canadensis inr-un pahar de apa calda inainte de masa, fortifica si curata stomacul.


3 comentarii

  1. Este o vorba romanesca :’multi vede putin cunoaste”care ste foarte adevarata in situatia acesta ,adica :pana acum vrte-o 2 ani nu am avut nici o problema majora cu stomacul,dupa acre am avut vre-o 2 luni probleme in sensul ca ieseam afara numai moale si chiar apropiat de apa .de atunci am probleme cu gazele in stomac care face zgomote dupa ce mananc iar in intestine am gaze .Toate tratamerntele facute cu Linex ,Panzcebil,carbune medicinal si altele nu au avut nici un suces.am incercat si cu Zeolit protect ,gazele nu au trecut,sunt pe perioade ,am observat o imbunatatite incazul in care inlocuiesc franzela populara de 1 leu cu paine taranesca.Mananc foarte sanatos doar carne, legume,fara nici un adaos de vegeta sau alceva .
    Daca te uiti la propietatle plantei de Gentiana la care face referire articolul vezi ca este si laxativ si astrigent eu fac scaunul moale nu am nevoie de nimic laxativ .
    Parerea me este ca exista un dezechilibru ezimatic si de aici problemele aparute.Imi poate spune cineva ce analize trebuiesc facute?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Incarca imagini cu analize, ECG, Ecografie