Pentru Greata de dimineata in sarcina – sfaturi, alimentatie gravida

Greata de dimineata in sarcina poate sa survina teoretic in orice moment al zilei si obisnuieste sa fie declansata de anumite mirosuri.

Greata matinala in sarcina debuteaza in saptamana 6 de sasrcina, se inrautateste in saptamanile 8, 9 si dureaza in genearal pe perioada primelor 3 luni.

Se poate intampla insa ca greata din timpul sarcinii sa aibe o odurata egala cu sarcina. Nu este insa un motiv de ingrijorare, cauza este hormonala, iar fenomenul in sine desi apare mai frecvent la la prima sarcina , este un semn de sanatatate a sarcinii.

Sfaturi utile si de incredere pentru femeia gravita cu greturi:

Alimentatia. Sfaturi de alimentatie petru femeia gravida, impotriva greturilor de sarcina si pentru prevenirea lor:

  • Glucoza. Greata se poate datora scaderii neivelului glicemiei care acuma trebuie sa acopere si nevoile bebelusului dumneavoastra. este recomandat sa mancati putin si des. sa aveti gustari dulci in special din fructe, cele mai recomandate fiind sucurile de portocale si strugurii.
  • Digestia ingreunata la femeile gravide. De aceea este recomdat sa evitati mancarea grasa sau prejita care va poate provoca rau.
  • Grasimi eficiente si minerale gasiti cu usurinta in nuci, migdale, alune si fistic.
  • Dimineata pentru a diminua aciditatea stomacului e recomandat sa folositi biscuitii sau saratelel ca prima gustare.
  • Un remediu naturist eficace impotriva simptomelor de greata si varsatura la femeia gravida si nu numai este ghimbirul.
  • Atentie la suplimente.  Exista suplimente pentru gravide care pot accentua senzatia de greata. Discutat-ti cu medicul despre acestea.

2 comentarii

  1. incerc sa raman insarcinata din noiembrie 2009 si nimic inca. Adevarul este ca nu ne-am facut analizele pentru ca am sperat ca voi ramane dar vad ca nu a fost asa. sper sa ma indrumati pe drumul cel bun. Sau sa imi dati un sfat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Incarca imagini cu analize, ECG, Ecografie