logo bendo.ro
Pune Intrebare | Despre | Contact


Tratament impotenta – medical si chirurgical

Terapia medicala cu androgeni ofera beneficii putin mai mari decat placebo, cu exceptia barbatilor hipogonadici, iar o terapie empirica poate de fapt intarzia identificarea cauzei organice.

Daca este prezenta o tumora hipofizara secretanta de prolactina, fie indepartarea chirurgicala, fie tratamentul cu bromocriptina determina de obicei o revenire a potentei.

Yohimbina, un antagonist alfa2-adrenergic, este larg prescrisa, dar actioneaza numai in impotenta psihogena prin efect placebo.

Terapia chirurgicala poate fi utila in tratamentul potentei scazute legata de obstructia aortica. Cu toate acestea, potenta poate fi mai curand pierduta decat imbunatatita dupa chirurgia aortica, daca eferenta nervoasa spre penis este afectata.

Revascularizarea peniana este eficace numai la barbatii tineri cu afectiuni traumatice arteriale. Foarte putini barbati cu impotenta datorata scurgerilor venoase au avut un beneficiu in urma ligaturii venoase.

O varietate de substante vasoactive pot produce erectie cand sunt injectate in corpii cavernosi. Autoinjectarea prostaglandinei E2 (alprostadil) produce erectie la mai mult de 90% din barbatii cu impotenta psihogena, neurogena si vasculogena usoarå spre moderata. Efectele adverse includ durerea ocazionala la injectare, priapismul (erectie prelungita dureroasa) (1%) si fibroza peniana (2%).

Dispozitivele mecanice, disponibile in comert, care utilizeaza un vacuum pentru a produce erectia si o banda de cauciuc la baza penisului pentru a limita intoarcerea venoasa, aduc o alternativa nechirurgicala de succes la multi pacienti, incluzand pe cei cu diabet zaharat si boala vasculara severa.

Protezele peniene sunt o alternativa terapeutica pentru pacientii impotenti refractari la alte forme de tratament. Tija din plastic maleabil inserata in penis furnizeaza cel mai simplu sistem si rata cea mai mica de complicatii. Totusi, performanta functionala si cosmetica a dispozitivului nu este satisfacatoare in toate cazurile. Protezele cu functionare hidraulica, multicomponente, ofera avantajul unei erectii mai fiziologice si o crestere mai mare in diametru a penisului, dar aceste dispozitive sunt predispuse la un esec mecanic.

Chiar si la pacientii cu impotenta organica, psihoterapia este adesea benefica in micsorarea factorilor psihogeni concomitenti care limiteaza succesul terapiei medicale si chirurgicale.


data-matched-content-ui-type="image_sidebyside"

3 Comentarii

 • Alu said:

  Sunt interesat pt o revasculatizare peniana deorecce artera de la nivelul penisului este aproape infundata ! Va multumesc

  Reply
 • Alexx said:

  Buna ziua,

  V am citit articolul despre impotenta psihogena. V as fi foarte recunoscător daca mi ati recomanda un tratament pentru impotenta pshihogena. Am varsta de 40 de si sufar de aceasta boala cam de 3 ani am tot consultat urologi,psihologi dar fara o diminuare clara a acestei probleme.Ma intereseaza un tratament medicamentos pe termen lung.Multumesc

  Reply
 • Petrescu Daniel said:

  Pret proteza ams700 penis

  Reply

Intreaba

*

*


Incarca imagini cu analize, ECG, Ecografie

Se pot folosi tag-uri html:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>