Tratament varice – naturist, medical, operatia cu laser EVLT

Tratament varice. Tratamentul varicelor nu este doar chirurgical. Acesta poate fi de mai multe feluri, avand ca rol nu doar remisiunea lor, dar si impiendicarea aparitiei unor noi vene varicoase, sau evolutia lor spre complicatii:

  • Scaderea ponderala, evitarea statului in picioare, elevarea membrelor in repaus (pe perete cand se sta intins, sau suspendarea pe mai multe perini).
  • Balneofizioterapie

1. Tratament medical:

  • Medicamente flebotronice si flebotrofice: Tarosin, vitamina E, flavonoide, Venoruton, Detralex-Daflon. Acestea reduc edemul si restabilesc calitatea si tonusul venos. Exista  si preparate cu extract de castan pentru tratamentul naturist al varicelor.
  • Antiinflamatoare ca fenilbutazona, ibuprofenul reduc durerile si se utilizeaza doar prescrise de medic datorita efectelor adverse
  • Tratament compresiv elastic sau neelastic cu ciorap elastic sau fese speciale

2. Scleroterapia pentru varicele unice , mici, necomplicate.

Prin injectarea venoasa a venei varicoase cu  substante ca moruat sau salicilat de sodiu, se distruge din interior lumenul venei varicoase.

3. Tratament chirurgical se adreseaza in special venelor varicoase mari, multiple cu risc mare de complicatii.

Sub anestezie, se face o mica incizie inghinala pe unde va patrunde un cateter lung care va ‘smulge’ prin invaginare chiar de la nivelul gleznei principalul trunchi de care apartin toate venele varicoase.
Se poate intampla ca de multe ori sa reapara unele asa-zise varice chiar si dupa operatie datorita unui mecanism benefic al corpului de aparare-compensare.

4. Tratament varice cu laser. EVLT. Urmariti clipul de mai jos:


Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Incarca imagini cu analize, ECG, Ecografie