Unghie incarnata Tratament

Tratament pentru  unghia incarnata. De obicei unghiile mai rotunde (concave) cresc in colturile in tesutul moale din jur, sau sunt impinse in acesta. Ca si simptome apar un deget (degetul mare de la picior de obicei) rosu, umflat si intens dureros.

Durerea este extrem de deranjanta de aceea tratamentuli de unghie incarnata vizeaza in primul rand tratarea durerii si apoi prevenirea reaparitiei unei unghii incarnate.

Sfaturi si tratamente pentru unghii incarnate si prevenirea aparitiei ei:

  • Daca aveti diabet adresati-va de urgenta medicului, nu uncercati sa scoateti dumneavoastra unghia sau sa va autotratati. Oricat de banala ar parea o unghie incarnata, neglijata sau tratata necorespunzator poate sa duca la amputarea unui picior la diabetici.
  • Nu va taiati unghiile de la piciore ascutit , fara margini, in V.
  • Pentru prevenirea aparitiei de unghie incarnata taiti-va unghiile dupa baie, drept, si nu mai scurtacu mult decat pulpa degetului.
  • Daca vi s-a rupt o unghie, un colt sau este taiata prea scurt, piliti coltul unghiei si dezinfectati zona cu spirt.
  • Pentru dirijarea unei unghii incarnate, folositi vata curata care se introduce sub unghia incarnta pana se depaseste pielea ce i se opune ca obstacol. Aceasta manevra se poate executa cu o mai mare usurinta dupa o baie calduta la picioare.
  • Pentru a creste comfortul la nivelul degetului piciorului cand creste unghia, folositi creme speciale emoliente care se gasesc in farmacii si se elibereaza si fara reteta.

Un comentariu

  1. eu am la fel o umflatura la degetu mare de la picior si carne crescuta pe sub unghie am dat cu tot felul de rahaturi si degeaba va rog frumos datimi un tratament ceva sa fie bun pentru vindecarea acestei umflaturi de la picior

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Incarca imagini cu analize, ECG, Ecografie