Corectare miopie forte si hipermetropie datorita implantului refractiv Verisyse

Pentru viciile de refractie extreme (miopie intre -10D si -30D, hipermetropiile mai mari de +4D asociate sau nu cu astigmatism) dar si in cazul unor miopii medii cu cornee subtire (pacienti care nu pot face corectia cu laserul cu excimeri), exista posibilitatea eliminarii viciului de refractie respectiv cu ajutorul unui implant refractiv VERISYSE (compania farmaceutica AMO).

Acesta este o mica lentila intraoculara care se ataseaza de iris. Cristalinul natural al pacientului va functiona normal si va permite acomodatia adica vederea aproape fara ochelari de corectie. Pacientul cu implant refractiv nu va avea nevoie de ochelari nici la distanta, nici la apropiere.

Efectul este spectaculos, chiar la cateva minute dupa operatie pacientul va vedea la distanta fara ochelari.

Puteti vedea filmul interventiei mai jos:

Cum functioneaza?

Fiind introdusă printr-o incizie mică şi fixată la nivelul irisului, lentila Verisyse™acţionează prin devierea suplimentară a razelor luminoase astfel încât acestea să focalizeze corect pe retină.

Verisyse™ este o lentilă realizată din PMMA, care permite cristalinului natural să îşi păstrează funcţia de acomodare; astfel, pacientul poate să vadă perfect atât obiectele situate la aproape, cât şi cele situate la distanţă.

Lentila Verisyse™ îmbunătăţeşte semnificativ vederea la distanţă a pacienţilor cu miopie medie sau severă, scopul intervenţiei fiind renunţarea la ochelari sau lentile de contact.

Locul inclavării este situat la cel puțin 1,5mm de endoteliul corneean, valoare măsurată la nivelul unghiului irido-corneean. Lentila ocupă circa 30% din adâncimea camerei anterioare iar distanța medie între endoteliul corneean și suprafața anterioară a lentilei Verisyse™ este de 2,03-3,25mm.

Măsurătorile efectuate postoperator au arătat că distanța medie între suprafața posterioară a opticii Verisyse™ și cea anterioară a cristalinului natural variază între 0,35 – 0,93mm.

Integritatea structurilor oculare este astfel conservată iar riscul de cataractă secundară intervenției este minim, apariția acestei afecțiuni fiind mai degrabă considerată urmarea unui viciu de implantare sau o agresiune mecanică ulterioară.

Criterii de selectie a pacientilor:

Pentru ca acest tip de intervenţie să aibă o rată mare de succes, trebuie ca pacientul să întrunească unele criterii, respectiv:

  • Vârsta de minim 21 ani;
  • Miopie moderată sau severă, ceea ce presupune dependenţa de ochelari sau lentile de contact;
  • Valoarea refracţiei cuprinsă între -5,0 şi -20,0 dioptrii, rămasă nemodificată în ultimele 6 luni;
  • Astigmatism pre-existent de maxim 2,5 dioptrii;
  • Absenţa dezlipirilor de retină, chiar anterior tratate;
  • Lipsa unor afecţiuni în evoluţie la nivelul ochiului;
  • Lipsa unor anormalităţi anatomice ale corneei, pupilei sau irisului;
  • Procedura nu este recomandată pe durata sarcinii sau alăptării;

Chirurgul va efectua o serie de teste suplimentare pentru a decide dacă implantarea unei lentile phakice Verisyse™ este o procedură sigură şi eficientă în cazul fiecărui pacient în parte.

Un studiu clinic pe 662 de pacienţi cu implant Verisyse™ a arătat că, la  peste 3 ani de la intervenţie, 92% dintre aceştia prezentau o vedere 20/40 sau mai bună şi 44% aveau o vedere 20/20 sau mai bună.

Sursa: www.oftalux.com si www.amo-romania.com


2 comentarii

  1. Buna ziua,acest tip de operatie se poate face si in cazul hipermetropiei ?Am dioptriile 6+ ochiul drept si 7+ ochiul stang si daca da care este pretul unei astfel de interventii chirurgicale.Multumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Incarca imagini cu analize, ECG, Ecografie