ASLO marit, analize de sange in Reumatismul Articular Acut

Reumatismul articular acut afecteaza in special grupa de varsta 5-15 ani, si se datoreaza unei infectii cu streptococ beta hemolitic A, care este situata initial in faringe, iar pe fondul unei susceptibilitati genetice stimuleaza puternic imunitatea. Aceasta prin intermediul anticorpilor  impotriva streptococului ataca propriul organism (articulatii, inima, piele, vase mici) determinand aparitia simptomelor specifice.

ASLO semnifica titrul anticorpilor anti-streptolizin O produsa de streptococ.

Ce trebuie stiut despre ASLO:

 • Valoarea normala este mai mica decat 200 UTodd.
 • Aslo marit se poate intalni din saptamana a doua, a treia dupa debutul infectiei faringiene, are valori maxime in saptamana a 5-a si poate ramane crescut 9 luni.
 • Reprezinta un marker al infectiei streptococice recente, sustine dar nu pune diagnosticul de reumatism articular acut.
 • Antibioticele determina cresterea valorilor aslo, iar corticoterapia (preparate ca prednisonul) determina rapid scaderea si normalizarea unui aslo mare.
 • Pot sa apara valori mari ale aslo in gamapatii monoclonale (mielom multiplu, macroglobulinemia Waldensrom) sau hiperlipemii (cresterea colesterolului, a fractiilor sale si/sau trigliceridelor) de diferite cauze. Aceste rezultate se numesc rezultate fals pozitive.

Alte analize necesare in reumatismul articular sunt:

1. exudatul faringian care confirma prezenta streptococului in faringe.

2. probe inflamatorii:

 • VSH este marit la valori 50-70 mm/h (scade la normal dupa trecerea puseului reumatic);
 • Alfa 2 globulina are valori crescute, fibrinogenul prezinta valori mari  (in timpul inflamatiei se elibereaza din tesutul conjunctiv);
 • Proteina C reactiva crescuta (valori normale 0,1-1,5 mg%) .

17 comentarii

 1. Buna marin,
  Acum dupa acest tratament, cat are copilul aslo? Ce ti-au mai zis cei de la infectioase?
  Nepotica mea de opt ani are probleme de aproape un an cu acesf aslo. Acum a intrerupt de o luna retarpenul si are 1010 . Inainte a facut moldamin, apoi retarpen. In prezent asteptam sa vedem ce zice medicul de la infectioase.

 2. Buna sora mea de 10 ani are aslo de 600 si ny gasim moldamin la nici o farmacie unde mai pot gasi ?sau cum se mai poate trata?

  • buna seara…intrebati medicul dvs. despre bicillin-5 sau bicillin-3,este sinonimul moldaminului romanesc,doar ca este ucrainean,va pot ajuta cu cateva fiole,valabilitate 2021 cred…tel0756687307

 3. Copilul meu de 6 ani are aslo 800 , si foarte mari dureri de maini si picioare . Azi a facut prima injectie cu moldamin , 🙁 Ma sfatuieste cineva ce sa fac ?, va roggg imi este foarte frica !! Multumesc ..

  • Mergeti cu copilul la terapie Bowen. Va zic din experienta mea de terapeut cu caz asemanator..am analizele pacientului in varsta de 8 ani care dovedesc scaderea cu 200 unitati a analizei ASLO la 2 luni dupa inceperea terapiei.

 4. Fiica mea, care are 14 ani, are un ASLO marit de un an jumate. Valorile au variat intre 700 si 400. Acum, dupa 3 luni de moldamin are tot valoarea 400. Exsudatul faringian este bun, VSH si celelalte analize la fel dar din cand in cand spune ca o dor picioarele sau incheieturile mainilor. Exista un tratament anume pentru a ajunge la valori normale ale ASLO si pentru a nu mai recidiva? Am auzit de STREPTOCOCCINUM. Stiti ceva despre el sau despre alt tratament, eventual statiune balneo?

 5. Buna ziua,

  Am si eu o problema in sensu ca toate analizele is bune dar ASLO e 800.Ce e de facut?am facut moldamin dar nu a scazut.Dureri de spate am umpic dimineata si cand stau mai mult aplecat.Va multumesc

 6. am dureri de oase, ma dor pana si degetele de la maini si picioare, transpir mult, si ma doare inima, imi bate in gat, ma sperii foarte usor si bate rau.
  am avut o infectie in gat care a recidivat de multe ori, de atunci au trecut 10 ani dar ma simt din ce in ce mai rau.

  ce analiza ar trb sa fac? ca sa determin daca am vre-un streptococ .
  Va rog ajutati-ma cu un sfat , cine poate , unde , sa descopere daca am reumatism infectios.

 7. va rog vreau si eu sa stiu aslo este de 237,2, iar vsh 6mm vsh la 2 ore 12mm eu sunt operata am doua valve ce trebuie sa fac in cazul acesta de la ce sa marit aslo ca in luna a 5 am avut doar 155 valoare normala

  • precum scrie si in articol, ASLO poate creste in: infectii faringiene, administrare de antibiotice, corticoterapie, in cresteri ale colesterolului.

   • Buna ziua. De 2 ani si ceva fac moldamine si isi revine dar cand le intrerup mai mult de trei luni revine la loc si trebuie sa incep iarasi tratamentul ce ar trebui sa fac?

    • Am si eu aceleasi probleme de la streotococ betahemolitic gruoa A si fac moldamin de 2 ani, dar analizele nu sunt ok. Daca cineva vrea sa vorbim despre aceasta problema astept un reply la mesaj. Va doresc multa sanatate tuturor.

     • BUNA ZIUA.fetita mea are aslo 600 a avut aslo 1900 a facut moldamin.vreau sa stiu daca au scayut valorile
      si cum Multa sanatate

    • Buna sora mea de 10 ani are aslo de 600 si ny gasim moldamin la nici o farmacie unde mai pot gasi ?sau cum se mai poate trata?

     • Buna ziua, fata mea are 26 ani si I-am facut analizele preventive ,ASLO a iesit 1000 la in laborator si 660 la altul.M-am dus la infectioase si dr I-a dat sa faca TARDOCILIN, medicament nemtesc, este tot penicilina retard – are effect pe timp indelungat, 1 fl pe luna timp de 6 luni. Mi l-a adus cineva din Germania,100 lei fl.La noi nu se mai gaseste MOLDAMIN,dar si TARDOCILIN f greu, nu exista ij farmacii trebuie sa faci comanda in strainatate.SUCCES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Incarca imagini cu analize, ECG, Ecografie