Pe smaltul dintilor isi pot lasa amprenta alimentele intens pigmentate, fumul de tigara, cafeaua, ceaiul, sucurile de tip cola acide.
Desigur, menirea dintilor nu a fost niciodata sa fie albi imaculati. In mod natural culoarea dintilor este intre o nuanta galbuie deschisa si un rosu galbui.
Odata cu inaintarea in varsta culoare lor se duce tot mai mult spre cenusiu si chiar spre negru.
Petele galbene sunt de obicei usor de eliminat, dar cele in nuante de maro sunt foarte greu de sters.
Iata cateva remedii simple si utile pentru a va pastra dintii albi:
- Petele nu vor ramane pe dinti daca dupa fiecare masa va spalati pe ei.
- Nu frecati dintii foarte agresiv pentru ca smaltul dintilor poate fi inlaturat si va fi expusa dentina care este de culoare inchisa. Dintii vor avea un aspect inestetic.
- Pentru indepartarea petelor va poate ajuta bicarbonatul de sodiu. Amestecati bicarbonat de sodiu cu apa de gura care este pe baza de apa oxigenata atat cat sa obtineti o pasta de consistenta pastei de dinti. Frecati cu aceasta pasta pana cand petele sunt indepartate si clatiti cu apa de gura.
- Pentru a afla locurile de pe dinti unde a ramas placa dentara chiar si dupa periaj, folositi un revelator. Aceasta solutie poate fi obtinuta de la un medic stomatolog.
- Dupa fiecare masa, nu lasati resturi de mancare pe dinti. Clatiti cat mai des.
- Daca nu va place sa va spalati pe dinti regulat incercati sa folositi o periuta electrica. Atentie: periajul nu este de o calitate mai buna daca folositi acest tip de periuta.
- Petele se ataseaza de placa dentara. Folositi o apa de gura cu efect antibacterian pentru a reduce placa.
- La stomatolog albirea dintilor se poate face intr-o singura sedinta. Se foloseste o solutie pe baza de peroxid de carbamid care este fortata sa intre in dentina de catre o lumina speciala.
[…] Gingivita – preventie, tratamentDe: bendo In: Preventie, Remedii Naturiste, s, Tratament Tweet Preventie, tratament gingivita. Majoritatea adultilor au gingivita de o gravitate mai mare sau mai mica. Gingivita este primul semn al unei boli a peridontiului si principalul motiv din care adultii isi pierd dintii. […]
Super frumoasa postarea, o sa incercam si noi sa recomandam blog-ul si altor persoane. Nota 10. Sunt rare persoanele care adauga continut original etc. Felcitari
multumim! (am lasat si linkul – poate puneti si dvs inapoi)
M-am gandit si eu sa vorbesc intr-o vreme despre acest subiect dar calitatea acestui post m-a calmat 🙂 Felicitari !