Proteza dentara – sfaturi pentru folosire

Purtati proteza dentara? Faceti urmatoarele:

Pentru a avea mai multa incredere in dumneavoastra mergeti in fata unei oglinzi si zambiti, incruntati-va, fiti trist apoi fericit, serios si asa mai departe. Miscati buzele, aratati-va dintii. Prin aceasta metoda veti observa ce nu este cum va doriti dvs si cand veti fi in jurul altor oameni veti evita sa faceti aceste lucruri.

Daca vreti sa folositi proteza cu adevarat eficient atunci trebuie sa o purtati. Faceti cateva exercitii de dictie pronuntand vocale si consoane. In acest timp ascultati sunetele si ce nu este in regula corectati.

Vreti sa vedeti cum va vad altii? Folositi o camera video si inregistrati-va fata inmai multe feluri. De asemenea, ati putea arata aceasta filmare stomatologului care va poate rezolva multe dubtre probleme.

Cand purtati proteza dentara nu folositi scobitori. Puteti din greseala sa muscati o bucatica din scobitoare care va ajunge la nivelul faringelui unde se poate infinge.

In timp ce inca va acomodati cu proteza va recomandam folosirea unui adeziv. Daca si dupa un timp tot simtiti nevoia sa folositi adezivul e probabil ca proteza sa aibe nevoie de ajustari. La farmacie gasiti adezivi care se vand fara reteta.

Sanatatea gingiilor o puteti mentine prin efectuarea unui masaj. Luati gingiile intre doua degete (cel mare si aratator) si masati gingiile. Masajul are efect benefic pe circulatia sanguina la nivelul gingiilor.

La inceput consumati mancare cat mai moale. Pe parcurs treceti la alimente cu consistenta din ce in ce mai crescuta. Daca faceti asta gingiile dvs vor dezvolta capacitatea de a se adapta mai bine la folosirea protezei. Rezultatul este folosirea ei mult mai usor.

Dupa masa dati proteza jos si curatati-o, spalati-o folosind apa si sapun.

Gingiile trebuie ingrijite. Folositi o periuta moale si curatati gingiile de placa dentara. Pe langa periaj, clatiti gua cu apa calduta (un pahar) in care ati dizolvat o lingurita de sare. Ori de cate ori aveti timp si nu aveti nevoie de proteza, dati-o jos si lasati gingiile sa se odihneasca.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Incarca imagini cu analize, ECG, Ecografie