Dureri de cap – remedii

Ati incercat sa preveniti durerile de cap si n-ai reusit? Va prezentam cateva metode pentru a elimina durerea suparatoare de cap.

  • Daca aveti dureri de cap de una doua ori pe luna atunci ibuprofenul va poate ajuta cu succes. Daca aveti o durere puternica, ea poate fi eliminata cu medicamente anti-durere ce contin codeina, dar folosirea lor in mod frecvent va duce la dureri de cap si mai puternice. Apare si o dependenta pentru codeina. Cofeina, de asemenea va poate da o senzatie de mai bine, dar daca faceti abuz de cofeina, chiar ea va poate da dureri de cap.
  • Analgezicele de care am vorbit mai sus isi fac treaba daca le luati cand incepe durerea de cap. Mai tarziu, efectul lor poate sa nu mai existe. Nu amanati: luati analgezicul cat mai repede.
  • Daca aveti dureri de cap din cauza incordarii, cel mai bine e sa stati undeva izolat si singur in liniste.
  • Un remediu naturist ar fi Calinul. Tinctura de calin duce la o relaxare a vaselor sanguine care iriga creierul si la o ameliorare a durerilor de cap. Luati 5 ml de tinctura de calin cu 25 ml de apa si izolati-va intr-un loc linistit si intunecat.
  • Daca sunteti incordat si va iau durerile de cap, faceti un exercitiu fizic. Aceasta metoda nu este valabila in cazul unor dureri puternice, pentru ca veti creste intensitatea durerii. In migrena, exercitiul fizic este de evitat.
  • Pentru unii durerile de cap se atenueaza daca folosesc o compresa rece pe frunte, dar altii observa o ameliorare a durerilor daca fac un dus fierbinte sau pun o compresa calda pe ceafa.
  • Incercati si presopunctura. Apasati intre degetul mare si aratator pana cand simtiti durere. Un alt punct cheie este sub crestele osoase din partea posterioara a gatului. Apasati cu degetele mari simetric.
  • Un alt remediu ar fi masajul cefei, umerilor, fetei si pielii capului. Daca durerile sunt din cauza incordarii, veti simti o atenuare sigura. Reactia la durere este modulata de substante precum serotonina si endorfine.
  • Daca durerile de cap au legatura cu ciclul menstrual o planta medicinala va poate ajuta: mielareaua.  Luati aceasta planta in fiecare dimineata cateva luni si vedeti daca va ajuta.

5 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Incarca imagini cu analize, ECG, Ecografie