Sindrom premenstrual – tratamentul simptomelor

Cu o saptamana inainte de aparitia ciclului menstrual unele femei sufera de sindromul premenstrual. Acesta consta in: sani sensibili,durerosidureri de cap, instabilitate emotionala. Aceste manifestari pot chiar sa perturbe viata normala a femeii.

Acest sindrom apare la un numar destul de mare de femei (o treime, chiar jumatate) cu o varsta cuprinsa intre 20 si 50 de ani.

Cauza aparitiei sindromului premenstrual este fluctuatia hormonala ce o prezinta femeile inainte de ciclul menstrual (hormonii responsabili sunt estrogenul si progesteronul).

Alte simptome: instabilitate psihica, femeile devin agresive, epuizate si deseori apare depresia, balonari, cresterea greutatii corporale, afectiuni ale pielii, apar pofte de a consuma cantitati crescute de dulciuri si alcool.

Iata cateva remedii pentru sindromul premenstrual:

  • Stresul are o mare influenta asupra femeilor cu sindrom premenstrual. Sfatul este sa stati intr-o camera cu culori linistitoare, sa ascultati o muzica usoara, calma. Aceste lucruri va pot induce o stare de calm care cu siguranta va va ajuta.
  • Nu respirati superficial: respirati profund. Respiratia superficiala scade nivelul de energie din corp (aport de redus de oxigen). Trageti aer puternic in piept si expirati usor.
  • In sindromul menstrual pot apare dureri musculare si probleme de circulatie a sangelui. Un remediu in acest sens ar fi sa faceti sex si daca se poate sa ajungeti la orgasm. Sexul accelereaza circulatia sangelui.
  • Faceti o baie calda in care sa puneti o ceasca cu sare de mare si una cu bicarbonat de sodiu. Stati in apa din cada 20 de minute.
  • Mielareaua este un remediu eficient pentru manifestarile din sindromul premenstrual. Aproximativ jumatate dintre femeile care au folosit acest remediu timp de 3 cicluri au observat ameliorari ale simptomelor. Planta poate fi luata sub forma de capsule, tinctura sau ceai. Momentul din zi in care trebuie luata este dimineata.
  • Insomnia poate fi si ea o manifestare a sindromului premenstrual. Inainte de a apare insomnia cu cateva seri inainte incercati sa mergeti la culcare cu cateva ore mai repede, astfel incat cand vor apare simptomele dvs veti fi pregatita.
  • Consumati mese usoare si dese, fara cantitati mari de zahar si grasimi.
  • Consumati o cantitate crescuta de fibre. Fibrele ajuta la eliminarea unui exces de estrogeni din organism. Fibrele le gasiti in legume, cereale, paine integrala.
  • Cofeina trebuie consumata in cantitati mici: reduceti cafeaua, ceaiul, coca-cola. Cofeina creste sensibilitatea sanilor, anxietatea si iritabilitatea.
  • Evitati sarea si alcoolul.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Incarca imagini cu analize, ECG, Ecografie