Calmare intoleranta la lactoza

Lactaza este o enzima produsa de intestinul subtire si este necesara pentru digestia lactozei. Cand aceasta enzima nu este in cantitate suficienta apare intoleranta la lactoza.

Durerile abdominale, greata, balonarile si diaree sunt cele mai frecvente simptome.

Ce puteti face pentru a ameliora aceste simptome? Iata cateva sfaturi:

  • Puteti face testul de toleranta la lactoza. Astfel, veti stii cat puteti consuma produse lactate. Daca vreti sa dispara simptomele, reduceti progresiv cantitatea de produse lactate pe care le consumati. Cateva guri de lapte, in unele cazuri, pot fi daunatoare.
  • Sursa de calciu este laptele si produsele lactate. In acest caz trebuie sa luati o cantitate de calciu care sa fie egala cu cea prezente in 2 cani de lapte. Sardelele, spanacul, cerealele cu adaos de calciu, brocoli au un continut mare de calciu.
  • Experimentati! Se poate ca la unele produse lactate sa va dispara simptomele. Pe langa lapte, incercati si alte produse.
  • Cresteti toleranta consumand o cantitate scazuta de lapte zilnic si cresteti progresiv. Observati astfel care este limita. Daca simptomele se vor face iarasi simtite e recomandat sa renuntati.
  • Iaurtul contine bacterii care produc lactaza, astfel el poate fi consumat deoarece lactoza este probabil sa fie descompusa.
  • Luati lactaza: la farmacie se poate gasi lactaza sub forma de capsule sau picaturi. Inainte de a consuma lapte, luati o capsula sau cateva picaturi si simptomele nu vor mai aparea.
  • Laptele batut contine o cantitate mica de lactoza si are o toleranta crescuta. Consumati lapte batut si vedeti ce se intampla.
  • Un alt produs din lapte care contine mai putina lactoza este branza.
  • In suplimentele pentru cresterea masei musculare exista o cantitate suficienta de lactoza. Va recomandam ca inainte de a folosit aceste suplimente sa cititi eticheta produsului sau sa intrebati farmacistul daca acest produs contine lactoza.
Daca respectati toate sfaturile de mai sus veti constata cu siguranta o imbunatatirii a digestiei dvs si fenomene asociate cu intoleranta la lactoza nu vor mai aparea.

4 comentarii

  1. Am cerut la mai multe farmacii pastile sau picaturi pe baza de lactaza dar nu imi pot da daca nu spun denumirea produsului. Unele produse care le-am gasit pe internet le-am spus si nu le aveau, poate ca erau produse straine… . Cine poate sa imi spuna denumirea unui astfel de produs/produse care sa o gasesc intradevar??

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Incarca imagini cu analize, ECG, Ecografie