Diaree – remedii simple

Remedii diaree. Diareea apare cand in organismul nostru exista ceva daunator. Prin diaree se incearca apararea organismului si eliminarea factorului daunator. In prezent, atitudinea in fata unei diareei acute este sa o lasi sa-si urmeze cursul. 

  • Intoleranta la lactoza este o cauza frecventa de diaree. Diareea apare dupa ce consumati lapte. O intoleranta la lapte exista in mod temporar in timpul unei gastroenterite, cand exista o infectie cu paraziti intestinali, cand aportul de fier prin intermediul dietei este scazut. Evitati orice contine lactoza: produse lactate, branzeturi (iaurtul nu contine lactoza).
  • Test de toleranta la lactoza: nu consumati lactate timp de 14 zile si veti vedea daca diareea dispare. Apoi, adaugati in dieta dvs treptat produse lactate, astfel veti observa un prag care daca-l depasiti va apare diareea. Consumati produse lactate astfel incat sa nu depasiti pragul de aparitie a diareei.
  • Medicamente care dau diaree: cele care contin magneziu si silicat de magneziu (antiacidele). Alte medicamente care au ca efecte adverse diareea: antibioticele, chinidina, metforminul, omeprazolul, colchicina. Vitamina C in doze inadecvate duce la diaree.
  • Dieta: consumati supe de pui si alimente lichide (pentru hidratare). Ulterior incepeti treptat sa adaugati orez, banane, piure, iaurt. Alimentele usoare ajuta tractul intestinal sa se odihneasca pe timpul diareei.
  • Evitati deshidratarea: consumati o cantitate crescuta de lichide (in special lichide care contin sare si zaharuri). Aceste vor inlocui pierderile cauzate de diaree. La farmacie se gasesc preparate rehidratante care contin glucoza si electroliti.
  • Alimente de evitat: fasolea, varza, painea, pastele, mere, pere, pierisici, prune, porumb, ovaz, cartofi, produse lactate.
  • Tratament medical diaree: Imodium (Loperamid) este un preparat care poate tine diaree sub control in caz ca trebuie sa mergeti undeva, dar nu sunt recomandate. Diareea trebuie lasata sa-si urmeze cursul. Daca aveti o diaree usoara luati produse cu pectina.
  • Diareea calatorului – remedii.
  • Luati anticonceptionale? Daca aveti diaree exista posibilitatea ca anticonceptionalul se nu se fi absorbit in organism si astfel sa nu-si faca efectul dorit. Fiti mai precauta in timpul refacerii dupa diaree si chiar o saptamana dupa.

8 comentarii

  1. […] de decese în fiecare an la copii sub 5 ani, în special în tarile în curs de dezvoltare unde diareea acuta infectioasa este o cauza majora de malnutritie protein-calorica si […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Incarca imagini cu analize, ECG, Ecografie