Tratament colon iritabil. Colonul iritabil are un tratament destul de dificil si cu rezultate nu prea satisfacatoare. Colonul iritabil este o afectiune in care nu este prezenta o patologie organica ci doar o patologie functionala. Componenta psihica joaca un rol important si in evolutia bolii si in tratament.
1. Tratament dietetic. Daca sunteti constipat este recomandata o alimentatie cu o cantitate crescuta de fibre alimentare. Laxativele de tip Forlax pot ajuta lupta impotriva constipatiei daca dieta rezolva problema. Daca sunt anumite alimente care va produc simptome, nu le mai consumati.
2. Tratament medical. Consta in
- medicamente pentru diaree (in caz de diaree – ex: smecta, imodium);
- medicamente care combat spasmul si durerile (Spasmomen – blocheaza canalele de Calciu, Duspatalin, No-Spa). Aceste medicamente se administreaza doar daca este nevoie. Medicamentele pot fi incercate pe rand pana cand se descopera cel care are efectul maxim;
- medicamente cu efect sedativ: ex. Hidroxizin, Rudotel. Psihoterapia ar putea avea efecte foarte bune. In multe cazuri, eliminarea diagnosticului de cancer de colon duce la disparitia simptomelor (este prezenta o fobie de cancer).
Atat tratamentul dietetic cat si cel medicamentos sunt specifice pentru fiecare caz in parte. Medicul care se ocupa de caz trebuie sa se bucure de increderea deplina a pacientului (are rol in evolutia sub tratament).
[…] insa alterneaza diareea cu constipatia atunci suferiti de colon iritabil. De asemenea in boala de colon iritabil pot sa apara disconfort abdominal, flatulente numeroase. O scadere in greutate asociata […]
[…] de constipatie. Probleme ca: balonari, gastrite, reflux gastric, flatulente, crampe, parazitoze, colon iritabil, colite intestinale, hemoroizi, fisuri anale pot fi ameliorate sau chiar eliminate de acest produs. […]
Buna ziua,
sunt foarte multe comentarii si studii de specialitate pe internet legate de diagnosticul de cancer de colon. Nu am gasit insa informatii despre implicatiile psihice ale acestui tip de afectiune. si anume:
1.Daca aceasta afectiune poate duce la tulburari psihice? Daca raspunsul este afirmativ la ce fel de afectiuni ne-am astepta si daca acestea pot afecta discernamantul pacientului.
2. Daca in urma tratamentului cu diverse calmante, in faze avansate ale bolii, se poate afecta discermamantul pacientului.
Va multumesc,
Raspuns: Intrebarea 1: nu poate duce la boli psihice (n-am intalnit in literatura).
Intrebarea 2: da, este posibil.