Simptome alergii

Oamenii care au alergii pot experimenta o mare varietate de simptome care pot afecta tractul respirator, pielea, sistemul digestiv si in cazuri mai severe aparatul cardiovascular. Simptomele pot aparea izolate, dar de obicei sunt in asociere cu alte simptome.

Simptomele respiratorii in alergii includ stranutul, secretii nazale abundente, mancarimi, ochi inlacrimati, presiune in sinusuri si dureri de cap. Febra fanului este o situatie in care alergia se exprima din cauza polenului. Febra fanului si alte alergii respiratorii, cum ar fi cele la praf si mucegai sunt incadrate in rinitele alergice. Aceste alergii pot simula simptomele unei raceli. Simptomele respiratorii ale alergiilor pot aparea in combinatie cu simptome date de piele si anume: eruptii cutanate, mancarime (prurit), umflaturi si urticarie. Alergiile sunt, de asemenea, asociate cu afectiuni ale pielii: eczema si dermatita de contact.

Alergiile alimentare se pot prezenta cu simptome respiratorii asociate cu alte simptome cum ar fi: umflarea buzelor, gurii si a gatului, scurtarea respiratiei, durere abdominala, greata, varsaturi si diaree.

Alergiile si astmul de obicei merg mana in mana. Alergenii pot declansa un atac de astm care duce la constrictia cailor respiratorii, inflamatia lor si secretia de mucus, iar simptomele rezultate vor fi: wheezingul (respiratie cu tiuituri), dispnee (respiratie dificila), si tuse care pot deveni severe si amenintatoare de viata daca nu sunt tratate prompt.

O reactie alergica care pune viata in pericol este socul anafilactic. Este necesara o interventie medicala imediata. Simptomele sunt: wheezingul, dispneea, umflarea buzelor, a gatului si gurii, dificultati la inghitire si vorbit, confuzie si o scadere severe a tensiunii arteriale si in final socul.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Incarca imagini cu analize, ECG, Ecografie