Tratament diaree acuta la copii si bebelusi

Tratamentul diareei la copii este la indemana oricui si extrem de util poate fi reprezentat de:
  • Racecadrotil – hidrasec pliculete in 3 doze , doza calculate in functie de greutatea copilului, 5 zile
  • Smecta – extrem de util indiferent de cauza diareei, fara efecte adverse:
  1. sugar 1 pliculet pe zi dizolvat si indulcit cu glucoza,
  2. copil 1-2 ani- 2 pliculete pe zi
  3. adult, copil>2 ani- 3 plicute pe zi.

Nu se administreaza Loperamid (Imodium) decat sub recomandarea medicului. Poate avea efecte adverse periculoase in special la copii sub 2 ani.

Antibioticele se prescriu doar de medicul pediatru fiind utile doar in diarea cauzata de  infectii bacteriene , iar tipul antibioticului e necesar sa fie tintit asupra bacteriei cauzatoare. De aceea nu se vor lua antibiotice fara indrumarea medicului

Important de stiut:

Prima etapa in tratament si cea mai importanta este rehidratarea care trebuie efectuata de urgenta sub consultul unui  medic pediatru, datorita periculozitatii deshidratatarii la copii, care trebuie recunoscuta inclusiv de parinti. (semne de deshidratare)

Dieta este si ea  extrem de importanta facuta tot sub controlul medicului, care o particularizeaza in functie de varsta copilului. Se va incepe prin eliminarea de la inceput a laptelui din alimentatie, si trecerea treptata catre o alimentatie normala pe parcurs de 5-7 zile, fiind extreme de importante indroducerea graduala a cate unui aliment din alimentatia anterioara. Un rol important in tratamentul diareei il are supa de morcovi, si cresterea progresiva a laptelui pana la necesarul normal, la sfarsitul dietei.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Incarca imagini cu analize, ECG, Ecografie