Tratamente si remedii pentru candida. Nu exista doar tratamente medicale ci si sfaturi si remedii care va pot ajuta sa scapati sau sa va protejati de candida
1. Consultati medicul. Trebuie stiut ca exista tulpini de candida cu raspouns diferit la medicamente, se poate ca unele forme de candida sa raspunda bine la creme chiar fara prscriptie medicala. Dar trebuie stiu ca exista forme de candida care raspun mai bine la supozitoare vaginale sau altele la medicatie orala. In plu medicul va poate face o cultura cu antibiograma pentru a vedea exact la ce fel de medicament raspunde candida dumneavoastra. Daca ati incercat mai multe produse fara succes este posibil sa aveti o rezistenta dobandita de candida la acele produse.
2. Baia de ovaz. Pentru calmarea iritatiei locale, si simptomelor de mancarimi puteti folosi ovazul coloidal pulbere care in gasiti in farmacii. Folosit ca si suspensie in apa, folositi-l la bai.
3. Rece si umed pe un material calmeaza iritatia (mancarimi si ustuirimi vaginale). In schimb evitati baile lungi si sustinerea de umed indelungat in acea zona, deorece la candida ca si ciuperca ii place medul umed.
4. Grija la stersul dupa dus/baie. Folositi dupa baie un prosop sa va stergeti prin tamponari usoare si nu prin frecat care poate irita.
5. Mai mult bumbac, mai putine sintetice. Daca veti alege sa purtati lenjerie intima de bumbac in detrimentul celei sintetice, veti asigura o ventilatie mai buna a zonei intime evitand sustinerea umezelii.
6. Grija la produsele de baie. Produsele cu parfum, sapunuiri, sare de baie sau spumanti sunt iritante pentru zona vaginala si flora ei benefica. Pentru toaleta intima evitati gelurile, sapunurile de fata parfumate. Puteti folosi sapunuri cu ph neutru, solutii speciale de igiena pentru zona intima, testate dermatologic.
7.Irigatii le cu prudenta. Irigatiile facute zilnic sau prea des pot irita ele mucoasa i nterna avaginului si distruge echilibrul intre flora patologica si normala, ucagand-o chiar si pe cea benefica. Vaginul are un sistem de protectie de autocuratare prin secretiile sale.
8. Igiena dupa folosirea toaletei si inainte de actul sexual. Dupa mictiune sau defecatie aveti grija sa NU va stergeti din spate spre fata . Aceasta manevra e reponsabila de raspandirea bacteriilor din regiunea anala in regiunea vaginala si meatului urinar, putand fi responsabila de infectii cu germeni coliformi la nivelul vaginului dar si de infectii urinare. De asemenea pentru impiedicarea raspandirii regiunii din zona anala este recomandata igienizarea zonei intime inainte de actul sexual.
9. Echilibrul psihic. De multe ori o candida sau o infectie vaginala care apare brusc fara motiv in viata unei femei sanatoase poate avea cazuistica intr-un dezechilibru sau eveniment in viata ei emotionala si personala.
10. Iaurtul. Consumand iaurt va oferiti o sursa de bacterii benefice (lactobacilul acidofil ) cu rol de echilibru al ph-ului, putand chiar preveni candida
12. Candida se hraneste cu dulce. Nu o hraniti, aveti grija la consumul de dulciuri si la suspiciunea de diabet. Femeile cu diabet fac adesea infectii vaginale greu de tratat. Aveti grija deci de glicemia dumneavoastra. O candida care apare la un barbat inaintea partenerei sexuale poate ridica si la el suspiciunea de diabet.
[…] la frigider si se foloseste pentru badijonaj in caz de prurit (mancarimi) intens, in scabie.Infectiile fungice in zona genitala, cu mancarimi intense se trateaza cu baia cu decoct din planta proaspata: 5 linguri planta uscata […]