Anticonceptionalele sub forma de implante – un implant ofera protectie 5 ani

Se numesc implante subdermice si se implanteaza superficial sub piele in zona superficiala a bratului sau antebratului, printr-o procedura chirurgicala minora efectuata sub anestezie locala.

Se pot gasi sub denumirea de Norplant si sunt 6 capsule moi de cauciuc siliconic  cu un diametru de 2,5 cm, palpabile sub piele, dar invizibile.

Beneficiaza de o eficienta ridicata timp de 5 ani de la insertie, iar efectul contraceptive se instaleaza in 24 de ore de la momentul implantului. Fertlitatea se redobandeste imediat dupa indepartarea capsulelor care se poate face si la cerere.

Efectele adverse pot fi tulburari ale ciclului, chiar amenoree, greata, cefalee, acnee, crestere in greutate, fiind totusi putin frecvente.

Sunt recomandate femeilor care doresc eficienta ridicata pe timp indelungat, fiind utile femeilor la care le sunt  contraindicate anticonceptionalele pe baza de estrogeni

Implantele sunt contraindicate femeilor cu patologie de sa, afectiuni hepatice acute, sangerari genitale anormale, suspiciune de sarcina


2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Incarca imagini cu analize, ECG, Ecografie