Protectie impotriva degeraturilor

Daca temperatura de la nivelul extremitatilor coboara sub punctul de congelare atunci apare degeratura. E important ca vatamarea care apare sa fie tratata cu multa atentie, altfel se va ajunge la pierdere de tesut. Formele usoare de vatamare sunt reprezentate de craparea buzelor si a pielii.

Initial, apare o senzatie de frig cu caracter neplacut, apoi apar dureri. Durerile sunt urmate de instalarea amortelii.

Recunoastere degeratura. In degeraturile usoare pielea este alba si amortita. Cele mai predispuse parti ale corpului la degeraturi usoare sunt obrajii, varful nasului si urechile. In degeraturile mai severe apar fenomene precum desprinderea de fragmente de piele si aparitia de basici. In degeraturi grave, apare o amorteala intensa care va face sa nu stiti ca parti ale corpului dvs degera.

Cand stati in frig (la schi de exemplu) priviti-va partenerul si el pe dvs. Examinati-i urechile, nasul, obrajii si incercati sa recunoasteti orice modificare.

Degeraturile grave apar mai ales cand va expuneti la un vant inghetat. Evitati pe cat posibil vantul.

Dupa ce ati fost expus la temperaturi scazute, nu mergeti direct la o temperatura crescuta si radianta (de exemplu o soba sau foc de tabara).

Folositi-va de trupul dvs pentru a va proteja degetele si mainile. Le puteti baga la subsoara. Pentru a produce caldura sariti ca o minge.

Nu lasati zapada pe maini, deoarece daca mana este umeda veti pierde caldura mai repede prin evaporarea apei.

Manusile cu un singur deget sunt mai folositoare si mult mai calduroase. Folositi caciula cu clape destinate sa va protejeze urechile.

Nu consumati alcool. E gresita ideea cum ca alcoolul va va incalzi din inauntru. Alcoolul va duce la o pierdere si mai mare de caldura.

Renuntati sa fumati. Fumatul determina o constrictie a vaselor periferice si prin urmare veti fi mai vulnerabil la degeraturi.

Nu asteptati sa se ajunga la degeraturi. Cand simtiti mainile, urechile, varful nasului foarte reci, mergeti intr-un adapost la caldura.

Metalele sunt periculoase daca puneti mana pe ele la temperaturi foarte scazute. Se poate face degeratura in cateva momente.


Un comentariu

  1. Acum vreo 5 ani in urma a trebuit sa fac naveta ca sa pot ajunge la scoala,prin urmare in timpul iernii picioarele imi inghetau foarte tare in special degetele de la picioare.Atunci nu am dat importanta dar mai tarziu am observat ca degetele mici mi-au ramas umflate,pielea are un aspect dur si gros si ma dor.Am crezut ca imi va trece si nu am luat nici o masura,insa acum mi-am dat seama ca este o problema care nu imi va trece de la sine,mai ales ca simt durere atunci cand imi este frig sau vara cand incalt altceva decat slapi.Imi gasesc foarte greu incaltari in care sa nu simt durere si sa nu ma jeneze la degete.Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la aceasta problema. Multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Incarca imagini cu analize, ECG, Ecografie