Celulele stem si proprietatile lor

Celulele stem sunt celulele primordiale ale organismului uman, care se pot diferenţia la rândul lor în celule adulte care intră în componenta ţesuturilor şi organelor corpului uman. Mai exact, celulele stem pot evolua în celule mature cu caracteristici şi forme specializate cum ar fi celulele sangvine, celulele sistemului nervos, cardiomiocite sau celulele tegumentare.

CELULELE STEM ALE NOU-NĂSCUTULUI

Celulele stem ale nou-născutului sunt localizate în sângele placentar care rămâne în cordonul ombilical după naştere. Acestea sunt diferite  de celulele stem embrionice şi nu există probleme de ordin etic privind colectarea acestora, din moment ce sângele placentar şi  cordonul ombilical sunt îndepărtate după naştere.

Celulele stem ale nou-născutului sunt preferabile celulelor stem care se găsesc în corpul uman (de exemplu, în măduva spinării) şi prezintă următoarele avantaje:

  • nu îmbătrânesc şi nu sunt expuse la radiaţii şi/sau virusuri;
  • posedă o abilitate mai mare de a prolifera şi regenera celule;
  • colectare facilă şi fără dureri.

APLICAŢII TERAPEUTICE

Până în prezent, celulele stem din sângele placentar  au fost utilizate în mai mult de 70 de afecţiuni legate de tumori, anomalii genetice, imunodeficienţe şi hemopatii.

DEPOZITAREA CELULELOR STEM: LA FEL DE PREŢIOASĂ CA SĂNĂTATEA FAMILIEI TALE

Depozitarea celulelor stem constă în păstrarea în stare criogenică a unei potenţiale grefe, pentru a fi folosită în caz de necesitate. Depozitarea celulelor stem care aparţin copilului dumneavoastră, poate avea loc doar în momentul naşterii acestuia şi poate garanta accesul imediat la o grefă:

  • 100 % histocompatibilă cu copilul, din al cărui sânge placentar a fost colectată;
  • 25 %  histocompatibilitate, pentru aîţi copii ai aceloraşi părinti biologici.

Banca de celule stem este amplasată în interiorul celui mai mare spital privat din zona de vest a României, Spitalul Athena. Locaţia a fost  autorizată de  Ministerul Sănătăţii şi este compatibilă pe deplin cu legislaţia română şi europeană; stabilitatea financiară este garantată, pentru ca dumneavoastră să fiţi siguri de depozitarea pe termen lung a materialului biologic al copilului dumneavoastră; persoanele care vor naşte la Spitalul Athena vor beneficia de reduceri speciale.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Incarca imagini cu analize, ECG, Ecografie