Endorfinele, sexul, dragostea si … primavara

Uimitor primavara este anotimpul erotismului si al noilor cuceriri in dragoste, chiar daca nu ne dam seama suntem influentati sexual de ‘reactivitatea sezoniera’ ca de altfel toate speciile.

Iata cateva curiozitati, dar si date stiintifice in legatura cu aceasta:

  • Primavara creste contactul vizual. Principalele afrodisiace sunt cele vizuale.
  • Lumina soarelui stimuleaza glanda pineala si hipofiza, deci se regleaza si se obtine stare de bine si prin intermediul endorfinelor.
  • Ceasul biologic al femeilor este cel mai sensibil la schimbarea anotimpurilor. Fertilitatea creste.

            Cercetatorii israelieni spun ca numarul sarcinilor se inmulteste in aceastaa perioada, calitatea embrionilor este superioara, tehnicile de fertilizare in vitro au mai mult succes

  • S-a demonstrat de catre cercetatorii germanii ca in lunile februarie , martie si aprilie,sperma are o concentratie foarte ridicata, cu cel mai mare numar de spermatozoizi pe milimetru cub.
  • Cresterea fertilitatii la ambele sexe se datoreaza acelorasi hormoni ce stimuleaza si atractia fizica, apetitul sexual, asadar primavara, natura te trimite la ‘imperechere’.
  •  Impactul psihologic al anotimpului ne face sa iesim cat mai des din casa si brusc sa devenim mai sociabili si deschisi noilor ‘prietenii’.  Ca orice iesire normala din ‘hibernare’.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Incarca imagini cu analize, ECG, Ecografie