Panax ginseng

Planta Ginseng este un adevarat  ‘panax’ (in limba greaca planta care vindeca tot). Sunt cunoscute 3 tipuri de ginseng : American, Siberian si Korean, ultimul dintre ele fiind insa cel mai eficient.

Proprietatile acestei plante se datoreaza componentelor numite ginsenozide cu peste 28 de tipuri.

Efecte asupra organismului si boli in care este recomandat preparatul (ginseng ceai, fiole ginseng) :

-scade nivelul de colesterol si creste nivelul de colesterol bun ‘hdl’ fiind extrem de util in boli cardiovasculare si dislipidemii

imbunatateste performantele intelectuale fiind recomandat in deficientele de invatare, atentie, ADHD

regleaza nivelul de cortizol pe axa hipotalamo-hipofizara (rol adaptogen)

stimuleaza sinteza oxidului nitric (vasodilatator necesar stabilirii echilibrului pathogenic in boli vasculare periferice spasme arteriale, arterite, ateromatoze, in boli pulmonare sau disfunctii erectile)

stimuleaza  si imbunatateste spermatogeneza fiind util in impotenta si infertilitate

creste numarul receptorilor celulari de insulina – util in diabetul zaharat de tip 2 care se caracterizeaza tocmai prin rezistenta receptorilor la insulina.

-imunostimulator, antioxidant, creste nivelul de oxigenare tisulara fiind recomandat in stari de efort fizic intens, oboseala cronica, stress

-datorita tuturor efectelor asupra mai multor organe creste longevitatea si imbunateste calitatea vietii.

Forma de prezentare: Se gaseste in farmacii sau in magazinele naturiste sub forma de capsule de Panax Ginseng care contin radacina acestei plante. Se poate intalni de asemenea sub forma de ceai de ginseng sau fiole ginseng.

Mod de administrare: Se recomanda in general 2 capsule pe zi sau sub recomandarile medicului specialist. La persoanele cu hipertensiune arteriala se recomanda consultul medicului pentru prescrierea capsulelor de ginseng.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Incarca imagini cu analize, ECG, Ecografie