Tratament naturist infectie urinara. Infectia urinara apare cel mai adesea la femei, si se caracterizeaza prin disurie, polakiurie (urinari putine si dese), senzatie de usturimi, avand pe langa tratamentul medical si ocazia unui tratament naturist eficace.
Este important de stiut ca multe infectii urinare sunt recidivante, nu se vindeca complet, iar la persoanele care au o predispozitie pentru asemenea infectii, trebuie urmat tratamentul medical si igiena corespunzatoare in cazul actului sexual.
Tratamentele naturiste sunt adjuvante utile si de multe ori recomandate chiar de medici.
1. Cel mai recomandat produs ale carui proprietati sunt recunoscute in cartile de medicina este merisorul. Merisorul are un puternic efect diuretic care mentine un flux urinar adecvat, nepermitand stagnarea urinii in vezica si inmultirea bacteriilor. In plus are efect antiinflamator, antiseptic si ajuta la dizolvarea pietrelor la rinichi (care de multe ori sunt cauza a intretinerii infectiilor prin jenarea fluxului urinar).
Se recomanda decoctul (o lingurita frunze la 250 ml) de 2 ori pe zi timp de 15 zile.
2. Ienuparul este antiseptic util in infectii si mai grave care au ascensionat la nivelul vezicii urinare si rinichiului (cistite, pielonefite), dar nu in faza acuta – faza de debut cu simptomatologie grava, in inflamatii acute putand provoca hematurie.
Este foarte util in forma de infuzie (2 lingurite de fructe la cana cu apa 10 minute), de 3 ori pe zi timp de 10 zile, sau tinctura (o lingurita la jumatate de pahar cu apa, pe stomacul gol inainte de masa) de 3 ori pe zi 14 zile urmate de 7 zile pauza.
3. Coada-soricelului este un antimicrobian recunoscut, fiind si antiinflamator si hemostatic, fiind recomandat nu doar in infectii urinare ci si in rani si eczeme, datorita efectului antiseptic.
Se administreaza fie sub forma de ceai de 3 ori pe zi sau sub forma de infuzie 3 linguri de planta la 500 de ml.
4. Ghimpele are si el un efect antimicrobian si reglator al fluxului urinar, finnd util si in adenomul de prostata si litiaza renala, in cure mai lungi de 3 luni.
In infectiile urinare se recomanda decoctul (un gram de planta la 250 de ml), de 2 ori pe zi cu 30 de minute inainte de masa. Pentru protectie gastrica se interzice in timpul curei consumul de fructe acre, condimente, alcool.
5. Pentru bai de sezut cu rol dezinfectant este util socul sub forma de fructe si radacini, 6 linguri la 2l de apa.
Am 61 de ani si am o infectie urinara de mai multi ani, de care nu pot scapa .La ultima analiza , a iesit KLEBSIELLA un microb pe care nu l-am avut niciodata. Va sunt rewcunoscatoare daca imi recomandati un tratament medicamentos sau chiar si naturist.
Mentionez ca am diabet insulino dependent de 25 de ani. Va multumesc .
Ati fost internata recent in spital? S-a facut si antibiograma? La ce antibiotic este sensibil Klebsiella?
[…] infectii urinare; […]