Exercitii fizice pentru dureri de spate

Exercitiile fizice sunt ultima solutie pentru dureri de spate, dar specialistii spun ca reprezinta terapia optima pentru situatiile cronice.

Exercitiile fizice pot fi benefice in mod special pentru persoanele care sufera zilnic de dureri de spate, indeosebi cand durerea variaza pe parcursul zilei.

Daca pentru durerea de spate va aflati sub ingrijirea unui medic, cereti-i opinia inainte de a incepe un program de exercitii fizice.

Exercitii recomandate de medici:

1. Semi-impingerea. Intindeti-va pe podea cu fata in jos; tineti pelvisul (bazinul) bine lipit de podea, ridicati bratele in fata, arcuind spatele si inaltand umerii. Faceti acest exercitiu dimineata si seara pentru a va intari muschii partii de jos a spatelui (salele).

2. Ridicarea in capul oaselor. In timp ce va aflati pe podea, intoarceti-va pe spate; ramaneti intins cu ambele picioare pe podea si cu genunchi indoiti; incrucisati bratele si asezati palmele pe umeri; ridicati capul si umerii de la podea cat mai sus puteti, mentinand zona inferioara a spatelui pe podea;  tineti capul si umerii ridicati 1 secunda; reveniti si repetati.

3. Inotul pe uscat. Intindeti-va pe burta si ridicati bratul stang si piciorul drept; tineti-le asa 1 secunda, apoi schimbati, ridicand bratul drept si piciorul stang, ca si cum ati inota. Acest exercitiu intinde si intareste muschii zonei inferioare a spatelui.

4. Inotul in piscina. Inotul intr-o piscina cu apa calda este considerat de majoritatea medicilor drept cel mai bun exercitiu pentru spate si este recomandat chiar si in cazul durerilor acute de spate.

5. Exercitii de pedalare. Incalecati o bicicleta stationara dotata cu oglinda, astfel incat sa va puteti vedea. Asigurati-va ca stati cu spatele drept.

Cunoasteti-va limitele. Daca exercitiile pe care le faceti va provoaca durere sau va agraveaza starea, opriti-va! Nu veti reusi sa obtineti ameliorari scrasnind din dinti si continuand. Daca a doua zi sau la 2 zile dupa exercitii va simtiti bine, atunci nu exista nici un risc sa le reluati.


2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Incarca imagini cu analize, ECG, Ecografie