Remedii pentru durerea cronica de spate

A avea dureri cronice de spate poate insemna a trai un adevarat chin care impiedica miscarea si multe activitati cotidiene. Iata cateva recomandari pentru a preveni si trata durerile cronice de spate dar, si aparitia unor dureri acute de spate:

  • Salteaua pentru dureri cronice de spate: Salteaua nu are voie sa se curbeze in partea de mijloc cand stati in pat, de aceea este recomandat sa fie pusa pe un suport dur, tare, de asemenea este necesar sa intoarceti periodic salteaua de pe o parte pe alta si sa o schimbati dupa un numar de 10 ani de utilizare.
  • Patul cu apa. Este cu atat mai util cu cat face mai putine valuri, si va poate ajuta sa va pastrati o pozitie confortabila intreaga noapte.
  • Pozitii recomandate pentru somn, celor cu dureri cronice de spate: Puneti nu doar o perna sub cap si gat ci si sub genunchi care prin muschii picioarelor exercita o tractiune benefica asupra spatelui. Pozitia de fat este indicata cu sustinerea unei perne intre genunchi care impiedica rotatia soldului si un stres suplimentar asupra spatelui. Cea mai dureroasa pozitie de dormit este cea pe burta .
  • Durerile de spate raspund la tratamentul cu antiinflamatoare. Aspirina sau ibuprofenul si derivatele sale amelioreaza durerile de spate. Datorita complicatiilor acestora asupra stomacului este necesar prescrierea acestora de catre un medic.
  • Antiinflamatoare naturiste. Sunt reprezentate de capsulele, tabletele sau tinctura de salcie. Salcia este la fel de utila ca aspirina in tratamentul durerilor cronice de spate, dar si ea poate cauza probleme la stomac si de aceea este recomandat sa fie prescrisa de un medic.
  • Menajati-va spatele. Durerile de spate pot aparea ca o consecinta directa a unei pozitii vicioase la masa de scris sau la calculator. de asemenea tocurile inalte si un mers pe papuci cu talpa perfect plata obosesc mult coloana. Durerile in zonele trapezilor aparute seara reflecta de obicei stresul si oboseala acumulate peste zi.
  • Exercitii fizice pentru spate si dureri de spate. In general exercitiile de intindere, respiratie ritmata si relaxare sunt benefice pentru musculatura spatelui. Tai chi este o practica veche chinezeasca, o arta care remediaza durerile de spate si intruneste toate aceste exercitii benefice.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Incarca imagini cu analize, ECG, Ecografie