Simptome in boli ale pancreasului – durerea de pancreas

1. Durerea de pancreas

In pancreatita acuta durerea are debut brusc, este consecutiva unor mese bogate in grasimi si alcool, apare la cei cu litiaza cunoscuta(pietre la fiere). Este localizata in bara in partea superioara a abdomenului. Este o durere atroce si se insoteste de stare de soc. Este insotita de varsaturi alimentare si varsaturi cu bila.

In pancreatita cronica, durerea are aceiasi localizare, este de intensitate mai mica, apare dupa masa si nu cedeaza la medicatia antalgica (impotriva durerii).

In cancerul pancreatic, initial, durerea este absenta sau nesemnificativa, se confunda des cu durerea din ulcer sau cu cea din suferintele biliare.

2. Dispepsia pancreatica(tulburari de digestie)

Sunt prezente tulburari de apetit, anorexie (fara pofta) selectiva pentru paine si dulciuri, varsaturi, hipersalivatie, anorexie totala in stadiile avansate.

Dispepsie gazoasa cu meteorism abdominal (balonari), flatulenta (gaze), eructatii (ragaieli).

Tulburari de tranzit cu episoade diareice de durata mica, scaune moi, pastoase, stetoreice (culoare galbena), deschise la culoare, lucioase.

3. Alte semne generale

  • slabire rapida si progresiva in cancerul pancreatic si in pancreatita cronica;
  • crampe musculare;
  • parestezii.

 


6 comentarii

  1. buna ziua as dori un raspuns ,am dureri inpartea stinga a stomacului si obosesc ,si transpir f rau ,ce indicati imi dati ,va multumesc .

  2. Am de câțiva ani o durere în partea stângă a abdomenului și nu reușesc să înțeleg ce ar putea fi, bineînțeles după n analize făcute, mi e frica sa nu fie vorba despre pancreas … menționez că durerea apare mai proeminent atunci când beau alcool (a nu se înțelege ca beau zilnic, dar și de la un pahar de vin se cunoaște, în special de la bere).

  3. buna ziua,am si eu o problema,am durere sub stern dar durerea e in spatete stomacului ca o apasare,mi-a perit pofta de mancare,am scaut in greutate,oboseala si lipsa de energie.Va rog datimi un sfat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Incarca imagini cu analize, ECG, Ecografie