logo bendo.ro
Pune Intrebare | Despre | Contact


Simptome in boli ale pancreasului – durerea de pancreas

1. Durerea de pancreas

In pancreatita acuta durerea are debut brusc, este consecutiva unor mese bogate in grasimi si alcool, apare la cei cu litiaza cunoscuta(pietre la fiere). Este localizata in bara in partea superioara a abdomenului. Este o durere atroce si se insoteste de stare de soc. Este insotita de varsaturi alimentare si varsaturi cu bila.

In pancreatita cronica, durerea are aceiasi localizare, este de intensitate mai mica, apare dupa masa si nu cedeaza la medicatia antalgica (impotriva durerii).

In cancerul pancreatic, initial, durerea este absenta sau nesemnificativa, se confunda des cu durerea din ulcer sau cu cea din suferintele biliare.

2. Dispepsia pancreatica(tulburari de digestie)

Sunt prezente tulburari de apetit, anorexie (fara pofta) selectiva pentru paine si dulciuri, varsaturi, hipersalivatie, anorexie totala in stadiile avansate.

Dispepsie gazoasa cu meteorism abdominal (balonari), flatulenta (gaze), eructatii (ragaieli).

Tulburari de tranzit cu episoade diareice de durata mica, scaune moi, pastoase, stetoreice (culoare galbena), deschise la culoare, lucioase.

3. Alte semne generale

  • slabire rapida si progresiva in cancerul pancreatic si in pancreatita cronica;
  • crampe musculare;
  • parestezii.

 


data-matched-content-ui-type="image_sidebyside"

4 Comentarii


Intreaba

*

*


Incarca imagini cu analize, ECG, Ecografie

Se pot folosi tag-uri html:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>