Menopauza – cand se instaleaza si ingrediente active necesare in alimentatie

Menopauza reprezinta lipsa activitatii foliculare (adica a ovulatiei) si implicit menstrelor, timp de 12 luni consecutiv. Apare de obicei in jurul varstei de 51 de ani.

Este important de stiut ca simptomele menopauzei pot aparea inca din perimenopauza care apare in jurul varstei de 45 de ani, poate dura intre 2-8 ani inaintea menopauzei, si este urmata de un an de amenoree (absenta menstruatiei).

Postmenopauza reprezinta perioada de dupa instalarea menopauzei, care include cele 12 luni in care lipseste menstruatia.

Vitaminele si ingredientele active specifice trebuie sa se gaseasca in alimentatia femeii la menopauza sau in suplimente alimentare, pentru a o ajuta sa-si supleeze nevoile unui organism obligat sa se adapteze carentei hormonale feminine. Iata cateva dintre acestea:

  1. Betacarotenul, cel mai bine reprezentat in morcovi, incetineste procesul de imbatranire si asigura protectia impotriva cancerului de san.
  2. Vitamina E-limiteaza productia de colesterol, si are efecte cardioprotective.
  3. Zincul impiedica oxidarea lipidelor si deci previne ateroscleroza, asigura suport imunologic.
  4. Vitamina D si Calciu previna osteoporoza, imbunatatesc structura osoasa, vitamina D favorizand absorbtia calciului.
  5. Acizii grasi esentiali omega 3 si omega 6 au rol protector cardiovascular.
  6. Uleiul de luminita noptii ofera tonicitate si elasticitate pielii, o hidrateaza si reduce riscul aparitiei ridurilor.

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Incarca imagini cu analize, ECG, Ecografie