Anghinarele – remediu naturist pentru hepatita cronica, hemoroizi, calculi biliari si alergii

Anghinarele sunt legumele minune cu o multitudine de proprietati benefice. Ele contin proteine, lipide, glucide, 82% apa, mangan, fosfor, fier, vitaminele A, b2, vitamina C, insulina. Este considerata o delicatesa si atentie totodata si afrodisiac.

Actiunea si efectele constau in stimularea secretiei hepatice, detoxifiere hepatica, chiar regenerare hepatica, anghinarele fiind indicate in hepatita cronica, steatoza hepatica, ciroza, in cazul calculilor biliari, dischinezie biliara ( asa-zisa ‘vezica biliara lenesa’).

In plus anghinarele au efect de scadere a colesterolului, fiind hipolipidemiant si totodata diuretic. Este indicata o cura cu ceai de anghinare in cazul hipercolesterolemiei, nefritelor  si insuficientelor renale cronice. Sunt de asemenea extrem de benefice in  alergii, eczeme, urticarii,  dar si ca remediu naturist pentru constipatie si hemoroizi-bai de sezut.

Important: Contraindicate in afectiunile hepatice si renale ACUTE.

Retete:

  • Infuzie: 1 lingurita de planta la 250 ml de apa clocotita. Se beau 2 cani- prima dimineata dupa care se sta culcat pe partea dreapta 30 de minute; a doua cana se bea in 2 reprize, inainte de masa. Cura 21-30de zile cu 30 zile pauza.
  • Tinctura: 5-15 picaturi de 3 ori pe zi inainte de masa, diluate in apa.
  • Praful din macinarea frunzelor: un varf de cutit, se tine sub limba 10 min. dupa crea se inghite cu apa.
  • Bai de sezut pentru hemoroizi: Infuzie din 2 linguri de plante la 500 ml apa.

3 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Incarca imagini cu analize, ECG, Ecografie