Remedii pentru Constipatie

Consumul unei cantitati mici de fibre si lichide, stresul, cateva dintre medicamente, sedentarismul sunt cauzele cele mai frecvente de constipatie.

Cum putem remedia situatia:

Sunteti constipat? Trebuie sa va ingrijorati cand aveti mai putin de 3 scaune pe saptamana.

Alimentatia joaca cel mai important rol in reglarea tranzitului intestinal. Cresteti consumul de lichide (6-8 pahare de apa pe zi) si de fibre alimentare (le gasiti in cereale, fructe, legume). Acestea vor inmuia continutul din colon, favorizand peristaltica. Precizare: apa este preferata.

Consumul de fibre ar trebui sa ajunga la 30 de grame pe zi. O castron cu cereale contine 13 grame de fibre. Fasolea uscata, prunele uscate, stafidele, porumbul, perele, nucile sunt alimente cu un continut bogat de fibre.

Papadia, macrisul galben si pastaile de siminichie sunt remedii naturiste eficiente in caz de constipatie ocazionala. Nu luati aceste plante in mod constant.

Daca faceti miscare nu veti avea o inima sanatoasa ci veti avea si un tranzit normal. faceti exercitii fizice cu regularitate si constipatia va disparea.

Femeile insarcinate se confrunta adesea cu problema constipatiei. Recomandarea este sa mergeti pe jos zilnic 20-30 de minute. Solutia asta merge in cazul tuturor.

Dupa fiecare masa mergeti la WC. Daca aveti senzatie crescuta de a defeca, nu va abtineti pentru ca va veti constipa.

Relaxati-va daca credeti ca la baza constipatiei dvs sta o tensiune nervoasa.

Fiti veseli si radeti. In timpul rasului se contracta musculatura abdominala si intestinele vor suferi un masaj. Efectul il veti observa fara intarziere.

Daca folositi produse laxative, nu abuzati de ele pentru ca intestinul se poate acomoda cu ele si veti agrava constipatia. Semintele de psyllium se gasesc in produse naturiste si pot avea un efect benefic.

Antiacidele, antihitaminicele, calciul, analgezicele cu morfina, sedativele, antidepresivele pot duce la constipatie.

Evitati alimente care produc gaze: fasolea, conopida, varza. Si laptele, in unele cazuri, poate avea un efect de constipatie.

Cand mergeti la WC nu va fortati, se pot forma hemoroizi si fisuri anale. Ritmul cardiac si tensiunea se pot prabusi daca va fortati prea tare.


17 comentarii

  1. […] de tranzit: Constipaţia este frecventă, uneori chiar până la oprirea tranzitului. Administrarea de purgative este […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Incarca imagini cu analize, ECG, Ecografie