Tratament Sinuzita – remedii simple

Sinuzita. Tratament. Remedii. Sfaturi pentru ameliorarea simptomelor.

Cavitatile pline cu aer ce le avem in oasele late ale creaniului se numesc sinusuri. Functiile acestor sinusuri sunt: umidificare, incalzire, bariera impotriva infectiilor.

Sinuzita apare cand un orificiu de intrare sau iesire a aerului din sinus este blocat. Mucoasa sinusului prezinta o reactie exagerata producand mucus in exces datorita aerului infectat care nu este ventilat.

Simptome sinuzita acuta si cronica: 

Sinuzita acuta apare datorita unor infectii si prezinta simptome cel putin 4 saptamani, pe cand sinuzita cronica apare ma frecvent din cauza unor alergii sau din cauza polipilor.

Simptomul dominant in sinuzita este durerea destul de intensa. Este localizata la nivelul dintilor, deasupra incisivilor, la unghiul intern al globului ocular si deasupra sprancenelor. Secretiile mucoase de culoare galbui sau verzui sunt un alt simptom. Daca va aplecati capul pe o parte sau spre inainte il veti simti mult mai greu.

Daca aveti sinuzita acuta mergeti la medic si el va va prescrie un tratament cu antibiotice. Acasa puteti face urmatoarele lucruri pentru deblocarea si drenarea sinusurilor.

  • Respirati intr-un mediu cu aburi precum cel de la dus, faceti inhalatii (umiditatea are efecte benefice). Acestea va vor ajuta la drenajul secretiilor. Ceaiurile, supele fierbinti pot fi utile. Alt lucru util ar fi un umidificator al aerului din camera.
  • Faceti spalaturi nazale folosind spayuri sau picaturi destinate acestui scop. Mai puteti folosi si tablete decongestionante si bicarbonat. Va sfatuim sa nu faceti abuz de aceste produse. Pot afecta mucoasa nazala.
  • Suflati narile pe rand sau aspirati continutul lor in faringe daca sunt pline.
  • Daca suferiti des de sinuzita va recomandam sa renuntati la fumat. Fumatul inflameaza sinusurile si impiedica cilii mucoasei sa-si exercite functia de drenaj.
  • Adrenalina este un hormon care face constrictia vaselor de sange. Si in cazul sinuzitei poate fi util, deoarece decongestioneaza vasele de sange din mucoasa sinusurilor. Faceti miscare si veti creste nivelul de adrenalina din organism.
  • Vreti sa ameliorati durerea din sinuzita? Puneti compresa calde pe sinusuri si apasati peste zona dureroasa pentru a elibera tensiunea.

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Incarca imagini cu analize, ECG, Ecografie