Gripa este determinata de un virus. E important sa stiti ca antibioticele nu au nici un efect asupra virusilor. Cel mai usor este sa incercati pe cat posibil sa evitati gripa.
Iata cateva remedii pentru gripa:
- Gripa se transmite foarte usor altor persoane, este foarte contagioasa. Astfel, nu iesiti in locuri publice ci stati in casa. Puteti sa iesiti doar dupa o zi de cand nu mai aveti febra. Nu duceti copii la scoala decat dupa ce gripa a trecut si starea lor generala este buna.
- Pentru a lupta cu infectia corpul are nevoie de toata energia. Cel mai bine este sa va odihniti, sa stati in pat si sa va conservati energia. Daca nu veti face asta organismul nu va avea putere sa lupte cu gripa si chiar puteti dezvolta complicatii.
- Febra va deshidrateaza. Consumati o cantitate crescuta de lichide pentru a nu va deshidrata. Pe langa evitarea deshidratarii lichidele va pot aduce nutrienti importanti atunci cand nu puteti sa mancati. Consumati supe calde si sucuri.
- Febra este mare in gripa. Temperatura crescuta va duce la dureri de cap si de muschi. Citeste articolul despre cum sa scazi febra.
- Durerile de cap, de muschi, febra pot fi alinate daca luati medicamente precum: asprina, paracetamol sau ibuprofen.
- Tusiti? Aveti dureri in gat? In camera in care stati cresteti umiditatea aerului. Se poate folosi un umidificator.
- Durerile de muschi le puteti amelioara daca faceti o baie calda sau folositi o perna electrica pentru a-i incalzi.
- Incalziti si picioarele pentru a dilata vasele de sange din picioare si a devia fluxul de sange din cap (vor scadea durerile de cap si congestia nazala).
- In camera in care stati faceti o aerisire de cateva ori pe zi, dar nu va expuneti la frig sau curent de aer.
- Alimente recomandate: alimente dulci, paine prajita, banane, orez fiert, budinca de orez, cartofi copti.
- Simtiti ca va zgarie ceva in gat? Apa sarata poate fi utila pentru gargara. In jumatate de litru de apa puneti o lingurita cu sare. Faceti gargara, dar aveti grija sa nu inghititi.
[…] pneumonie. În funcţie de sistemul imunitar şi sensibilitatea fiecăruia, virusul poate cauza şi răceli sau […]
[…] cu transmitere facila prin aer, nu toti membri unei colectivitati fac pneumonie. Unii dezvolta racelii simple, rinofaringite, depinzand de sistemul imunitar si sensibilitaea fiecaruia. Personelor cu risc […]
[…] nejustificata), hiperexcitabilitate nervoasa, guturai, laringita, bronsita, tuse convulsiva, astm, gripa, stari febrile, insomnie, migrena, leucoree, prurit tegumentar, plagi. AKPC_IDS += "3543,"; […]
[…] va da tarcoale si respirati cu greutate, frecati aripile nasului cu putin otet, iar daca v-a prins gripa, aplicati pe piept, inainte de culcare, o compresa cu un amestec de otet (100 ml) si ulei de […]